Octavia Geamănu rupe tăcerea după ce a fost înlăturată de la Observator. Știrista face lumină în acest caz și vorbește pentru prima dată despre subiectul: Antena 1. De ce a fost dată afară de la Observator, Octavia Geamănu.

Octavia Geamănu rupe tăcerea

Octavia Geamănu a vorbit pentru prima dată despre faptul că a fost înlăturată de la pupitrul știrilor de la Antena 1, după mai bine de trei luni în care nu a oferit nicio justificare. Prezentatoarea este foarte dezamăgită de tot ce s-a întâmplat și speră să rezolve lucrurile pe cale legală. Mai mult decât atât, Octavia susține că fără nicio justificare a fost dată afară de la Observator. Aceasta nu a înțeles de ce a fost înlăturată de la Observatorul de weekend, mai ales că și-a făcut treaba bine de fiecare dată. Jurnalista continuă să meargă la muncă, chiar dacă nu mai apare pe sticlă. Aceasta respectă condițiile contractului pe care-l are semnat cu cei de la Antena 1.

Primele declarații făcute de Octavia Geamănu

Prezentatoarea de știri a decis să lămurească lucrurile și a transmis un mesaj pe Facebook, pentru toți cei care o apreciază. „Intotdeauna am raspuns mesajelor pe care mi le-ati trimis. In ultimele doua luni si jumatate am fost insa in situatia de a nu putea sa va ofer un raspuns referitor la “disparitia” mea de la Observator. Mi-a fost greu si imi e greu si acum cand scriu aceste randuri sa discut despre acest subiect chiar si cu apropiatii, cu atat mai mult in spatiul public. Dar cum “stirea” se rostogoleste in online, consider ca e momentul sa nu mai evit sa raspund sutelor de mesaje primite aici, pe fb. Am tot sperat ca lucrurile se vor clarifica.

De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicatie referitoare la “scoaterea mea de pe post” asa cum a fost interpretata, in mod real, de presa, ca si cum n-am existat, desi exist. Merg in continuare in redactie si astept ca angajatorul sa isi respecte obligatiile convenit cu mine, caci eu, dupa cum bine stiti, am prezentat Observator 19 doar in weekend, exceptie facand zilele de concediu ale colegilor din timpul saptamanii cand n-am spus niciodata ca nu vin in sprijinul echipei. Sunt un om de echipa, muncitor, onest si pasionat de meseria mea.

Din pacate, dupa aproximativ 18 ani in care am lucrat in acest trust si aproximativ 2 luni si jumatate de incercare permaneta din partea mea de a gasi o solutie amiabila in disputa cu angajatorul, am fost nevoita sa ma adresez instantelor judecatoresti si sa spun stop abuzurilor in relatia de munca. Am dorit restabilirea adevarului.

Meseria de jurnalist a accentuat in cazul meu multe dintre lectiile pe care le-am primit in adolescenta, in facultate si in special de la tatal meu. Sa inlatur din start orice forma de abuz, orice tentativa de calcare a demnitatii in picioare, sa nu fac compromisuri, sa nu tolerez indolenta. Am incredere deplina in avocatul meu, dar mai ales in divinitate si dreptate. Nimic fara voia Domnului. Imi pare rau ca va scriu aceste randuri, dar va sunt datoare de atata timp cu un raspuns. Va multumesc pentru frumoasele cuvinte de incurajare , va simt alaturi! Seara frumoasa!”, este mesajul postat de Octavia Geamănu.

Share.