În contextul scumpirilor care îi fac pe români să strângă cureaua, apar și prețuri care îți sar în ochi și asta pentru că sunt mici, nu mari, cum deja începem să acceptăm. Nu se întâmplă la noi în țară, însă. Un român aflat peste hotare a fotografiat prețul sticlelor cu ulei românesc de la raft, iată despre ce e vorba.

Unde se vinde uleiul românesc mai ieftin decât în România. Un român a fotografiat prețul de la raft: cât costă o sticlă

Este vorba de Franța. Un român dintr-un oraș din Franța a fotografiat sticlele cu ulei românesc de la raft, într-un supermarket, a scris Spynews, uimit de prețul lor. Din fotografie se vede clar prețul, astfel că uleiul românesc se vinde mai ieftin decât la noi în țară, spre surprinderea celor stabiliți acolo, evident. Persoana respectivă a publicat pe Internet imaginea și s-a declarat cât se poate de uimit de prețul de doar 1,91 euro, adică aproximativ nouă lei.

 Homepage » Actualitate» Țara în care uleiul românesc este mai ieftin decât la noi. O sticlă costă mai puțin de 2 euro / FOTO Țara în care uleiul românesc este mai ieftin decât la noi
Foto: Facebook

Între timp, în România, oamenii abia dacă mai fac față scumpirilor, din păcate. Doar în ultimul an, uleiul s-a scumpit cu 39.4%, arată sursa menționată mai sus. Nu doar prețul alimentelor e mai mare, evident, ci și facturile la electricitate, şi gaze, spre nemulțumirea tuturor.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Scumpirile vor continua, arată datele Institutului Național de Statistică, în condițiile în care între 25-53% dintre firmele din construcții, servicii și comerț cu amănuntul vor ridica prețurile.

„Păi, dacă gazul a crescut, energia electrică a crescut. Și majoritatea furnizorilor au scumpit între 5 și 15%”, a declarat la Digi24 managerul unei frizerii din București. În acest context, cel mai bun lucru pe care îl pot face românii este să fie precauți cu banii lor. Și mai precauți. Nimănui nu îi convine, iar cei mai mulți nu sunt pregătiți pentru așa ceva din punct de vedere financiar, așa că trebuie să strângă cureaua.
Share.