Un nou tip de ajutor social va fi introdus în România, iar condițiile de obținere sunt cât se poate de clare. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut de Primăria Mangalia și vizează înlocuirea subvenției la prețul gigacaloriei cu un ajutor financiar de încălzire. Acesta este dedicat sezonului rece, motiv pentru care, va începe să fie virat începând cu 1 noiembrie tuturor cetățenilor branșați la sistemul centralizat de termoficare.

Cine primește ajutor de stat pentru încălzire
O practică ce are mari șanse să fie adoptate și în alte orașe ale țării, mai ales în Capitală, a fost confirmată de către autoritățile din Mangalia, împreună cu particularitățile din spate. Până la 800 de lei vor primi gospodăriile cu venituri lunare de până la 2093 de lei pe membru de familie. De același privilegiu se vor bucura și persoanele singure ale căror venituri lunare nu depășesc 2550 de lei.

„Consilierii locali din Mangalia au aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, înlocuirea subvenției la prețul gigacaloriei, cu ajutorul de încălzire, acordat începând cu data de 1 noiembrie a.c., cetățenilor branșați la sistemul centralizat de termoficare.

Astfel, potrivit unei Hotărâri adoptate de CL, de la începutul sezonului rece 2022 – 2023 se elimină subvenția acordată la costul de producție al gigacaloriei pentru persoanele fizice și juridice racordate la sistemul centralizat de termoficare, prețul de facturare aprobat de ANRE urmând să fie de 838,18 lei (TVA inclusă).

În aceeași ședință, aleșii locali au votat proiectul de hotărâre în baza căruia, de la 1 noiembrie 2022, Primăria Mangalia va acorda ajutoare de încălzire cetățenilor branșați la sistemul centralizat de termoficare, în funcție de veniturile lunare pe membru de familie și cu respectarea unor criterii de atribuire a acestui sprijin financiar.

Share.