Ion Cristoiu a fost din nou invitatul lui Cristache de azi, 29 august, pe canalul de YouTube EVZ Capital. Printre subiectele comentate s-a aflat cearta dintre Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu. În opinia maestrului, acest conflict „este cel mai grav eveniment politic din ultimii 10 ani”.

Dragnea a fost înlăturat prin puterea sistemului
„Dragnea a venit cu o noutate în politica românească la timpul lui, cu suveranismul, la aproape 30 de ani de la revoluție, dar a fost înlăturat prin puterea sistemului, ținem minte mișcările de stradă privind Ordonanța 13, apoi a ajuns la închisoare total pe nedrept”, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu spune că cearta dintre Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu este „cel mai grav eveniment politic din ultimii 10 ani” pentru suveraniști, care au rămas fără reprezentare.

„Este cel mai grav eveniment politic din ultimii 10 ani. În suveraniști mai stătea speranța acestei țări, iar grupările lor se destramă încetul cu încetul. Să ne uităm doar la cine a venit după Dragnea la PSD. Marcel Ciolacu nici nu a ocupat bine scaunul de președinte peste social-democrați că și-a și pus fustița de Bruxelles. Astfel, PSD-ul a pierdut o parte din electorat, cel conservator, naționalist, care s-a îndreptat rapid către AUR”, explică Ion Cristoiu, care punctează că „în momentul în care ai trecut prin infernul pușcăriei, te doare în cot de toți și toate.”

„Are loc, în mod oficial, anularea lui Dragnea! S-a terminat”
Pentru Liviu Dragnea s-a terminat cu politica în opinia lui Cristoiu care spune că „nu a fost făcut pe la spate” în acest caz. Prăbușirea lui Dragnea a început „atunci când au apărut temele”.

„Are loc, în mod oficial, anularea lui Dragnea! S-a terminat. Nu a fost făcut pe la spate, și-a făcut-o cu mâna lui. De fapt, femeile i-au jucat-o. Nu ai cum să vrei să conduci România în mod suveranist când tu te combini cu o tanti mult mai tânără decât tine cu care să îți trimiți mail-uri. Toată acea problemă de după și certurile dintre ei i-au compromis imaginea lui Dragnea în fața electoratului său”, mai spune Cristoiu, care se aștepta ca după ce Dragnea iese din închisoare, să zburde.

Share.