Un avion privat model Cessna 551 s-a prăbușit în această seară în Marea Baltică, în zona coastei Letoniei. Anunțul a fost făcut de către serviciile de urgență suedeze, după ce aparatul de zbor a fost observat efectuând un zbor neobișnuit, cu puțin timp înainte să dispară de pe radar. NATO a trimis mai multe avioane de vânătoare pentru a-l monitoriza, însă în cele din urmă aparatul de zbor a căzut.

Avion prăbușit în Marea Baltică, duminică seara
Aparatul de zbor Cessna 551 era înmatriculat în australia și a decolat de la Jerezm sudul Spaniei, cu câteva minute înainte de ora 13:00, cu o destinație necunoscută. Avionul a efectuat două întoarceri, una la Paris și una la Koln, după care a zburat în direcția Mării Baltice, pe lângă insula suedeză Gotland. Puțin după ora 17:30, a început să piardă viteză și altitudine.

„Am aflat că avionul s-a prăbuşit la nord-vest de oraşul leton Ventspils. A dispărut de pe radar”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă suedeze, citat de Agerpres.

După ce controlorii de trafic aerian au observat zborul neobișnuit al avionului, mai multe avioane de vânătoare aparținând NATO au fost ridicate de la sol, de la o bază din Lituania, pentru a monitoriza aparatul de zbor. Presa suedeză scrie că piloții avioanelor de vânătoare au raportat faptul că în cabina avionului Cessna nu se vedea nicio persoană.

Share.