Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat, în cursul după-amiezii zilei de joi, 8 septembrie, conform unei proceduri clar stabilite. Există însă o omisiune notabilă din orice comunicare oficială sau raport privind decesul suveranei: cauza morții sale. Iată ce spune un fost angajat al Gărzii Regale britanice.

Care ar fi fost, de fapt, cauza morții reginei Elisabeta
Moartea Elisabetei a II-a a lăsat un imens sentiment de gol pentru poporul britanic, care zilele acestea își ia un ultim rămas bun de la monarhul în vârstă de 96 de ani. Monarhul celebrase în vara anului 2022 Jubileul de Platină, marcând 70 de ani de domnie, fiind o personalitate extrem de importantă în întreaga lume.

Potrivit Palatului Buckingham tot ceea ce se știe până în prezent este că regina „a murit în pace la Balmoral”, moșia ei din Scoția, sub supraveghere medicală. Orice detalii suplimentare despre starea de sănătatea a regretatei suverane aproape că nu există.

Ce dezvăluie un fost angajat al familiei regale
Charles Elwell, un căpitan în retragere al Gărzii Regale britanice, care a servit ani de zile familiei, a dezvăluit teoria cercului intim al monarhului cu privire la cauza morții.

Potrivit publicației spaniole Antena 3, citată și de către ziarul Marca, fostul angajat susține că în rândul personalului reginei există o teorie potrivit căreia regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a suferit o cădere în acele zile și că aceasta ar fi fost cauza morții sale. „Ceea ce am auzit este că a avut o cădere. La această vârstă, dacă cazi la duș sau pe scări, poate fi fatal”, a spus el.

Share.