Ninsorile vor continua zilele viitoare, stratul de zăpadă va fi unul consistent, apoi precipitaţiile se vor transforma în ploi.

Chiar şi aşa, vremea rămâne rece, însă la limita normalului pentru această perioadă din an.

În prima săptămână din februarie, vremea va fi din ce în ce mai rece, cu temperaturi negative noaptea, aproape de ger.

„Codul galben, precum și cel portocaliu, vor fi în vigoare până duminică dimineață, iar zonele vizate sunt partea sau regiunile din partea de sud-est a teritoriului, un sud-est mai larg, care cuprinde Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și locali, Moldova, partea de sud-est a Transilvaniei și cel puțin jumătatea sudică a Carpaților Orientali. Sunt regiunile în care vor continua precipitațiile.

Acestea vor fi mixte în orele viitoare, dar tendința este ca pe parcursul celei de-a doua părți a acestei zile, la noapte, mâine să domine ninsorile, ploile să se restrângă treptat spre zona litoral.

Cantitățile cele mai importante le așteptăm în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș.

Acestea sunt județele care fac obiectul codului portocaliu, valabil până duminică dimineață, unde așteptăm 35-50 de litri pe metru pătrat, începând din această după-amiază doar sub formă de zăpadă, ceea ce înseamnă că stratul care se va depune va fi unul consistent.

Vor fi și intensificări ale vântului, atât în zonele vizate de codul galben, dar mai ales în județele în cod portocaliu, unde la rafală vor fi 55-65 de kilometri pe oră și în aceste condiții vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Deci o vreme de iarnă cel puțin până duminică dimineață, pentru că chiar dacă pe urmă precipitațiile se vor restrânge, vremea va rămâne destul de rece sau simțitor mai rece decât a fost în ultima perioadă, temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Săptămâna viitoare, nopțile vor fi cu temperaturi din ce în ce mai scăzute, chiar la limita gerului, mai ales în jumătatea de est a teritoriului”, a spus Florinela Georgescu, director executiv ANM, vineri, la Antena 3 CNN

Share.