Ungaria este „târâtă în război”, dar conducerea sa este suficient de puternică pentru a ține țara departe de conflict, a declarat premierul Viktor Orbán într-un interviu acordat, joi, cotidianului elvețian Weltwoche.

Nemulțumirile lui Putin față de România și Polonia
Ungaria a fost puternic afectată de sancțiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană, a declarat Orbán. Sancțiunile au dus la creșterea prețului la petrol și gaze, iar costul aprovizionării nevoilor energetice în creștere ale industriei ungare a crescut de la 7 miliarde de euro în 2021 la 17 miliarde în 2022, a spus el.

„Suntem sub o presiune constantă. Vor să ne tragă în război prin toate mijloacele posibile. Până acum, am reușit să rezistăm… Conducerea politică a Ungariei este suficient de puternică pentru a ne ține patria departe de război. Deciziile luate la Bruxelles cu privire la Ucraina reflectă mai des interesele americane decât pe cele europene”, a mai spus Orbán. Acest război „nu poate fi câștigat”, a declarat Orbán.

El consideră că „Ucraina se confruntă cu o putere nucleară cu 140 de milioane de locuitori. Rusia se confruntă cu întregul NATO… acesta este un impas, care ar putea ușor să se transforme într-un război mondial”.

Orbán a dezvăluit și ce a discutat cu liderul rus Vladimir Putin, la ultima lor întâlnire, cu două săptămâni înainte de începerea războiului, că „nu avea nicio problemă cu aderarea Ungariei la NATO, ci doar cu cea a Ucrainei și Georgiei… ”

Share.