Povestea din spatele legendei de pe „Drumul Crucilor”. Locul din România în care au avut loc cele mai multe accidente rutiere

Data actualizării: 3 iulie 2025

Misterul „Drumul Crucilor”

„Drumul Crucilor”, locul unde se spune că sufletul Margaretei Ştefănescu îşi caută iubitul pierdut în ziua nunţii, își păstrează misterul. Poveștile și legende înfățișează acest traseu ca locul unor accidente de neînțeles și fenomene inexplicabile. Totuși, indiferent de bâzmele locale, nimeni nu a reușit încă să dezlege enigma acestui drum blestemat.

Tragicul eveniment ce a dat numele drumului

Șoseaua a primit nume înfricoșător de „Drumul Crucilor” după tragica poveste a unei nunti fastuoase din septembrie 1936. Margareta Ştefănescu, o tânără de 26 de ani, a decis să-și unească destinul cu fiul arhitectului reputat Ion Mincu.


Însă, în drumul lor către locul unde urma să aibă loc petrecerea, pe o șosea de lângă Găești, județul Dâmbovița, tânăra mireasă și-a pierdut viața într-un accident brutal.

Autoturismul în care se afla cu proaspătul ei soț a lovit un cap de pod, iar tânăra Margareta, rănită grav în zona gâtului, nu a supraviețuit. Părinții ei, naufragiați de durere, au decis să o îngroape în veșnicia mătcăii de rochie albă cu care visase să intre în viața de cuplu, și au ridicat o troiță pe locul nenorocirii.

Citește și:

Troita a primit numele „Troita Miresei” sau „Troita Margaretei” și a devenit un loc de pelerinaj, atractiv atât pentru credincioși, cât și pentru cei mai puțin influențați de superstiții.

Tensiunile, ipotezele și superstii în jurul „Drumul Crucilor”

Povestea și locul au întărit credința în parcursul tragic al Margaretei generând și alte ipoteze legate de „Drumul Crucilor”:

  1. Sunt mulți cei care relatează povestea sinistră, bazându-se pe numărul mare de accidente rutiere în care victime au fost, ciudat sau nu, bărbați.
  2. Se susține că sufletul Margaretei răzbună abandonul și că mirele ei se regăsește în toți bărbați ce și-au găsit sfârșitul pe acest drum.
  3. Amnezia inexplicabilă – o altă componentă a legendei – este adesea menționată ca fiind un efect al întâlnirii cu fantoma Margaretei.
  4. În plus, unele marturisiri ale localnicilor susțin ca au văzut în dreptul troiței o nălucă în rochie albă de mireasă, misterioasă și bântuitoare.

Aceste credințe locale născute în jurul misterului „Drumului Crucilor” țes o aură fascinantă și în același timp înfricoșătoare. Povestea Margaretei Ştefănescu continuă să captiveze atât de mult încât confecționează pentru acest drum o identitate fără pereche în istoria autohtonă.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨