Doctorița „Doamna cu coasa” de la Spitalul Pantelimon, anchetată

Data actualizării: 18 iulie 2025

Într-o poveste cutremurătoare care a zguduit lumea medicală, doctorița Maria Miron de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” este acuzată de fapte grave. Supranumită „Doamna cu coasa” de colegii săi din secția de Terapie Intensivă, ea ar fi luat decizii mortale pentru pacienți în stare critică, punând în pericol viețile celor care depindeau de ea pentru supraviețuire.

Dezvăluiri șocante în ancheta de la Spitalul Pantelimon

Investigațiile în cazul doctoriței Maria Miron au scos la lumină comportamente care depășesc cu mult limitele eticii profesionale. Potrivit mărturiilor adunate de procurori, Miron obișnuia să se refere la pacienții în stare gravă ca fiind „de lăsat”, considerând că aceștia „trebuie să moară”.

Una dintre cele mai grave acuzații este că doctorița ar fi redus în mod deliberat dozele de noradrenalină, un medicament esențial pentru menținerea tensiunii arteriale la pacienții critici. Aceasta ar fi făcut ca mulți pacienți să fie condamnați la moarte, chiar și în situații în care intervențiile sale au avut loc după stopuri cardiace.


„Potrivit stirileprotv.ro, doctorița Miron ar fi fost responsabilă de trei saloane destinate pacienților în stare critică, despre care ar fi afirmat că „merită să moară”. Într-o conversație cu partenerul său, ea a făcut glume pe seama utilizării noradrenalinei”, se arată în dosarul anchetei.

Citește și:

Rolul asistentelor în salvarea pacienților

Într-un efort disperat de a salva viețile pacienților, asistentele care lucrau cu doctorița Maria Miron au fost nevoite să intervină în secret. Ele au administrat dozele corecte de medicamente, încercând să contracareze deciziile periculoase ale doctoriței.

Angajații au început să adune dovezi împotriva ei, inclusiv fotografii ale injectomatelor și mărturii care arătau că dozele corecte de medicamente erau administrate doar în timpul orelor de vizită, pentru a nu trezi suspiciuni în rândul rudelor pacienților. „Ei pleacă, noi iar le dăm la 20”, a declarat unul dintre angajați, evidențiind eforturile disperate ale personalului medical de a salva viețile pacienților.

Lista găsită în locuința doctoriței, pe care erau trecute numele pacienților decedați și numele asistenților care au lucrat pe tura respectivă, aduce un plus de gravitate situației. Indicația „Curățenie în telefon” sugerează că doctorița ar fi încercat să șteargă dovezi compromițătoare.

Consecințele asupra conducerii spitalului și extinderea anchetei

Cazul a avut repercusiuni directe asupra conducerii spitalului. Managerul și directorul medical au demisionat după ce ancheta a început să scoată la lumină amploarea situației. Statistica tragică a secției de Terapie Intensivă din luna aprilie, unde au murit 62 de pacienți, dintre care 17 în doar două zile, ridică semne de întrebare cu privire la numărul real de victime ale presupuselor acțiuni ale doctoriței Maria Miron.

Ancheta continuă și se extinde și asupra altor decese suspecte din spital, în încercarea de a desluși dacă acțiunile doctoriței au contribuit la un număr mai mare de decese decât se credea inițial. Această poveste cutremurătoare subliniază necesitatea unor mecanisme stricte de control și supraveghere în sistemul medical, pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨