Alimentele ieftine care țin de foame. Pot fi introduse în meniu chiar și în zile de Post. Nu costă mult și te scapă de orice problemă

Un nutriționist român de renume a întocmit o listă cu alimente ieftine care țin de foame, potrivite și în zilele de Post. Medicul Mihaela Bilic, cunoscută ca „nutriționistul vedetelor”, susține că aceste alimente sunt accesibile din punct de vedere financiar și pot fi consumate pe parcursul posturilor religioase de peste an.
Produse sățioase și accesibile pentru Postul Crăciunului
Începând cu 15 noiembrie 2024, odată cu debutul Postului Crăciunului, credincioșii sunt încurajați să consume legume, care oferă proteine de origine vegetală și asigură o senzație de sațietate prelungită. Printre recomandările Mihaelei Bilic se numără:
- Fasole
- Mazăre
- Linte
- Năut
Aceste legume sunt bogate în vitamine, minerale și compuși benefici pentru sănătate, având un conținut redus de calorii și multe fibre.
Fructele sunt, de asemenea, o opțiune excelentă, putând înlocui deserturile. Printre cele care se încadrează în această categorie se numără merele, perele, gutuile și caisele, datorită conținutului ridicat de pectină, care contribuie la o senzație rapidă de sațietate.
Supele și ciorbele, cu un conținut de peste 90% apă, sunt alte alimente recomandate, deoarece satură și hidratează, având puține calorii.
„Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa cu o supă, dacă vreți să umpleți stomacul repede”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Pentru a potoli foamea, Mihaela Bilic sfătuiește să se consume pâine integrală, care datorită conținutului ridicat de tărâțe și fibre, ajută la scăderea indicelui glicemic și crește senzația de sațietate.
Pastele, cartofii fierți și orezul sunt alte alimente care țin de foame și sunt potrivite pentru zilele de Post. Cartofii fierți sunt o sursă bună de vitamine și minerale.
Nutriționiștii recomandă ca pastele să fie fierte „al dente” pentru a nu afecta silueta, iar cartofii și orezul să fie consumate după ce s-au răcit, astfel o parte din amidon nu se mai absoarbe, crescând eficiența sațietății cu mai puține calorii.
Ovăzul este o alternativă sănătoasă pentru micul dejun, oferind o senzație de sațietate rapidă. Pentru cei care preferă gustul sărat, pufuleții și porumbul expandat cu aer reprezintă opțiuni excelente, iar morcovii sunt ideali pentru ronțăieli între mese.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨