Chec de post, fără ouă și lapte. Nu-ți vine să crezi cât este de pufos și delicios

Data actualizării: 17 iulie 2025

Dacă ești în căutarea unei rețete simple și gustoase pentru un chec de post pufos, iată cum poți să-l pregătești acasă. Urmărește pașii simpli și bucură-te de un desert delicios.

Ingrediente necesare:

  • 2 căni de făină
  • 1 cană de apă minerală
  • 1 cană de zahăr
  • ½ cană de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Esență de vanilie
  • Coajă rasă de lămâie
  • Esență de lămâie (sau aromă preferată)


Pentru a începe, cerneți făina împreună cu praful de copt într-un bol. Adăugați apoi uleiul, apa minerală, zahărul, coaja de lămâie și esențele, amestecând bine cu un tel până obțineți o compoziție omogenă.


Separați o parte din compoziția albă și adăugați cele două linguri de cacao și gemul de fructe în aceasta, pentru a obține o compoziție de culoare închisă.

Citește și:

Pregătiți o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și turnați mai întâi compoziția albă, urmată de cea neagră. Puteți să creați modele pentru un aspect estetic plăcut.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 35-40 de minute la 170 de grade Celsius. Verificați preparatul cu o scobitoare; dacă aceasta iese curată, checul este gata.

După ce scoateți checul din cuptor, îl puteți pudra cu zahăr sau adăuga ciocolată topită sau rasă deasupra, în funcție de preferințele voastre. Acest desert simplu și savuros este perfect pentru perioadele de post sau pentru momentele în care doriți un dulce rapid și ușor de pregătit.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨