După ce am rămas gravidă, șeful meu mi-a spus că „îmi cam place viața”. Așa că l-am dat în judecată și am câștigat

Data actualizării: 17 iulie 2025

O mămică de peste granițe povestește că, în urmă cu trei ani, când era însărcinată, șeful ei a făcut un comentariu deplasat la adresa ei și a concediat-o înainte că aceasta să intre în concediu de maternitate.

Ea l-a dat în judecată pe bărbat pentru hărțuire și comportament discriminatoriu, cerând daune morale de 15.000 lire sterline (aproape 20.000 de euro), și a câștigat!

O mămică și-a dat în judecată șeful după ce acesta a făcut un comentariu deplasat despre viața ei sexuală
Bianca King, o mămică de 31 de ani din Anglia, și-a dat șeful în judecată după ce acesta i-a spus că „îi cam place viața” după ce a aflat că este însărcinată.


Inițial, directorul companiei, George Dodds, a ignorat-o pe femeie când aceasta i-a spus că urmează să aibă un copil, apoi a informat-o că este concediată, nu înainte de a face comentariul deplasat.

Citește și:

În octombrie 2018, Bianca i-a trimis un e-mail șefului sau, spunându-i că era însărcinată și că urmează să nască la începutul lunii martie 2019, însă bărbatul a ignorat-o.

Aproximativ o săptămână mai târziu, ea a solicitat un concediu de odihnă, care a fost aprobat de șeful ei, nu înainte că acesta să îi spună că „îi cam place viața” și că „s-a cam distrat în ultima vreme”.

În decembrie 2018, înainte că Bianca să solicite concediu maternal, șeful ei a chemat-o la birou unde a informat-o că este concediată. Bărbatul i-a spus că firma avea dificultăți financiare și că nu își mai permite să o păstreze, însă niciun alt angajat nu primise astfel de informații.

Când Bianca i-a spus că urmează să între în concediu de maternitate peste patru luni, șeful i-a spus că „asta schimbă totul”, astfel că nu a mai concediat-o.

Bianca a rămas, în continuare, în companie și spune că, în lunile următoare, șeful a țipat la ea și o dată a făcut-o chiar să plângă după ce a criticat-o în față colegilor, în timpul unei videoconferințe.

Mămica spune că felul în care a tratat-o șeful ei i-a creat un stres puternic și că a fost nevoită să consulte un psiholog pentru că avea atacuri de anxietate.

Ea a hotărât să îl dea în judecată pe bărbat pentru hărțuire și comportament discriminatoriu, iar tribunanul a decis că a fost victima unei discriminări legate de sarcină. Șeful acesteia trebuie să îi plătească, acum, daune morale în valoare de 15.000 de lire sterline.

„Nu am făcut nimic greșit, tot ce am făcut a fost să nasc un copil. Nu aveam cum să mă mai întorc după aceea, nu după modul în care m-a tratat.

Aceasta a fost prima mea sarcină și am petrecut tot timpul alergând după el pentru a-mi obține indemnizația de maternitate. Stresul a fost incredibil, pe lângă faptul că aveam un copil nou-născut și audieri la tribunal. Mi s-au prescris medicamente pentru stres și anxietate.

El spune că va face apel, dar nu văd cum, pentru că totul este în scris. M-am reprezentat singură, chiar dacă mi-au spus că ar trebui să-mi iau un avocat, pentru că știam că am dreptate și știam că voi câștiga.

Tot ceea ce aș spune este, pentru orice altă femeie care trece prin asta, este să se asigure că scrie totul sau că pune totul într-un e-mail, pentru că așa am reușit să demonstrez că ceea ce mi s-a întâmplat a fost real”, povestește Bianca, care acum este mama unei fetițe de 3 ani pe nume Winter.

Povestea Biancăi King este un exemplu puternic despre reziliența personală și despre importanța apărării drepturilor angajaților, în special în fața comportamentelor discriminatorii legate de sarcină.

Cazul ei evidențiază nu doar dificultățile pe care le pot întâmpina femeile la locul de muncă atunci când devin mame, dar și capacitatea de a lupta împotriva nedreptății prin intermediul sistemului legal.

Bianca a arătat curaj și determinare, luptându-se cu un sistem care, de multe ori, poate părea copleșitor. Faptul că s-a reprezentat singură în tribunal, având încredere în faptele și dovezile sale, arată cât de esențial este să crezi în propriile forțe atunci când știi că ai dreptate.

De asemenea, povestea ei subliniază importanța documentării și a păstrării unei evidențe clare a interacțiunilor la locul de muncă, mai ales în cazuri de discriminare sau hărțuire.

Cazul a avut un impact nu doar asupra Biancăi, ci poate servi ca inspirație și lecție pentru alte femei care se pot confrunta cu situații similare.

Mesajul pe care îl transmite este unul de încurajare și solidaritate, subliniind faptul că este crucial să nu te descurajezi și să continui să lupți pentru drepturile tale.

Povestea ei ne amintește, de asemenea, de responsabilitatea angajatorilor de a crea un mediu de lucru respectuos și incluziv pentru toți angajații, indiferent de sex sau de circumstanțele lor personale.

În final, victoria Biancăi nu este doar o reușită personală, ci și un pas înainte în asigurarea egalității de gen și în combaterea discriminării la locul de muncă, oferind un precedent important pentru viitoare cazuri similare.

Aceasta este o reamintire că, deși justiția poate fi uneori dificil de obținut, ea nu este imposibilă atunci când există perseverență și curaj.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨