Ce trebuie să faci ca să nu-ţi mai miroasă gura urât! Leacul care omoară toate bacteriile din gură în doar câteva minute

Data actualizării: 14 iulie 2025

Cercetătorii estimează că aproximativ 80 de milioane de americani suferă de halitoză, cunoscută drept respirație urât mirositoare, o problemă comună care afectează 1 din 4 americani.

Acumularea de bacterii în cavitatea bucală, cauzată de activitățile zilnice precum mâncatul, băutul și respirația, este principala sursă a mirosurilor neplăcute.

Pe lângă aceasta, bolile bucale, cum ar fi gingivita sau cariile netratate, pot conduce la respirație urât mirositoare cronică.


Remediul natural pentru respirația urât mirositoare

Pentru a combate respirația urât mirositoare, un remediu natural poate fi preparat folosind următoarele ingrediente:

Citește și:
  • O linguriță de miere
  • O linguriță de bicarbonat
  • Un pahar de apă caldă
  • 2 lămâi
  • Jumătate de linguriță de scorțișoară

Pentru preparare, zeama de la cele două lămâi se stoarce și se pune într-o sticlă. Se adaugă scorțișoara, mierea, praful de copt și apa, după care se agită bine.

Apoi, aproximativ două lingurițe din acest amestec sunt folosite pentru a curăța gura și pentru a clăti cavitatea bucală prin gargară timp de câteva minute, după care se scuipă.

Ingredientele au proprietăți benefice în combaterea bacteriilor: „Scorțișoara are excelente proprietăți antibacteriene, astfel va elimina bacteriile ce cauzează respirația urât mirositoare.

Mierea are aceleași efecte benefice ca și scorțișoara, iar praful de copt va alcaliniza cavitatea bucală și îți va albi, în același timp, dinții. Lămâia este pusă pentru a da o aromă plăcută amestecului și pentru a elimina bacteriile care au supraviețuit pe dinți.”

Studiile arată că 80% din cazurile de respirație urât mirositoare sunt cauzate de igiena orală și sănătatea dentară, subliniind importanța unei igiene optime pentru a preveni disconfortul social asociat acestei probleme.

În plus, alte cauze posibile includ refluxul acid, afecțiunile stomacale și bolile interne precum diabetul, bolile hepatice, infecțiile tractului respirator și bronșita cronică.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨