Helmut Duckadam a murit la 65 de ani! Fostul portar a fost operat în vara lui 2024

Data actualizării: 13 iulie 2025

Este doliu în sportul românesc. Helmut Duckadam, fostul portar legendar al echipei Steaua București, a încetat din viață la vârsta de 65 de ani. Decesul a survenit în dimineața zilei de luni, în jurul orei 02:00.

Duckadam fusese internat sâmbătă la Spitalul Universitar din București, acuzând o stare de rău. Medicii plănuiau o intervenție chirurgicală la aortă și au decis transferul său la Spitalul Militar, însă acesta nu a mai rezistat până la intervenție.

Problemele de sănătate care l-au urmărit ani la rând

Marcel Pușcaș, prieten apropiat și fost coleg al lui Duckadam, a transmis un mesaj emoționant pe Facebook:


„Acum am auzit că a murit unul dintre bunii mei prieteni, un fost foarte bun coleg, un fost foarte bun fotbalist. Este singurul român din Guinness Book, la doar 65 de ani.

S-a stins Helmut, Helmut Duckadam. Cel care a reușit să facă o țară fericită. Am vorbit acum o săptămână, Helmut. Erai vesel. Te-ai dus prea repede, prea repede, prietene!

Dumnezeu să te odihnească, ai fost un familist convins, un om generos, ai ajutat pe toată lumea când ai putut. Drum lin, prietene, drum lin!”

Helmut Duckadam se confrunta de ani buni cu probleme grave de sănătate. În septembrie, el fusese supus unei operații complicate pe cord deschis, însă părea să fi trecut cu bine peste recuperare.

Citește și:

„Eu, de 40 de ani încoace, iau 18-22 de pastile pe zi. Am 4 operaţii pe artere, iar ultima a fost pe cord deschis. A fost decontată de Casa de Asigurări. Dar, oricum, eu cheltuiesc între 5.000 şi 8.000 de euro, anual, pe medicamente.

Nu-mi este uşor, dar nu vreau să mă plâng. Acum mă aflu în perioada de recuperare, nu pot conduce nici maşina…”, spunea Duckadam într-un interviu recent.

Trupul neînsuflețit al fostului mare portar se află în prezent la morga Spitalului Militar. Duckadam va rămâne mereu în amintirea iubitorilor de fotbal ca „eroul de la Sevilla”, cel care a scris istorie apărând patru penalty-uri consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨