Fostul președinte indian Mukherjee a murit de COVID-19

Fostul președinte Pranab Mukherjee a murit după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, informează Agerpres. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit începând de duminică. Originar din Bengal, Mukherjee a fost un protejat al fostului premier Indira Gandhi, dar cariera sa a intrat într-un con de umbră după asasinarea acesteia în 1984.
Pranab Mukherjee: Carieră și contribuții
Pranab Mukherjee a devenit o figură cheie în politica indiană, fiind mâna dreaptă a premierului Manhoman Singh. De-a lungul timpului, a ocupat funcțiile de ministru al apărării, de externe și de finanțe, în guverne conduse de Partidul Congresului. Era recunoscut ca un reputat negociator și avea prieteni de ambele părți ale scenei politice.
În 2012, Mukherjee a acceptat funcția, în mare parte ceremonială, de președinte al Indiei. Premierul Narendra Modi, din partidul rival Bharatiya Janata, naționalist, a declarat: „El a lăsat o urmă de neșters asupra traiectoriei de dezvoltare a națiunii noastre”. Modi a mai afirmat: „Un savant prin excelență, un om de stat impunător, a fost admirat în întreg spectrul politic și de toate segmentele societății”, postând o imagine care îl arată atingându-i picioarele lui Mukherjee, în semn de reverență.
Lista realizărilor notabile ale lui Pranab Mukherjee:
- A fost protejatul lui Indira Gandhi.
- A ocupat posturile de ministru al apărării, de externe și de finanțe.
- A devenit președintele Indiei în 2012.
- A fost respectat de toate segmentele politice și sociale.
Mukherjee a lăsat în urmă o moștenire politică semnificativă și a fost un exemplu de dedicare și serviciu public pentru India.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨