Niciodata nu dai gres cu gogosile- Cu cat sunt mai pufoase si aromate, cu atat se mananca mai repede

Data actualizării: 14 iulie 2025

Niciodată nu dai greș cu gogoșile – Cu cât sunt mai pufoase și aromate, cu atât se mănâncă mai repede. Această rețetă simplă și delicioasă de gogoși te va cuceri cu siguranță.

Ingrediente necesare:

  • 200 ml lapte cald
  • 100 ml apă caldă
  • 11 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr granulat
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură unt
  • 1 ou
  • 4 căni de făină
  • ulei pentru prăjit


Metodă de preparare:


Se toarnă apa caldă într-un bol și se adaugă drojdia și zahărul, amestecând bine. Se acoperă bolul cu o cârpă de bumbac și se lasă timp de 10 minute pentru a activa drojdia.

Citește și:

După ce drojdia a devenit spumoasă, se adaugă laptele şi oul, amestecând bine. Apoi, se încorporează treptat făina, adăugând 4 căni în porţii. Dacă este necesar, se poate adăuga mai multă făină până când se obţine un aluat neted.

Aluatul se frământă cu mâna, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să crească până îşi dublează volumul, aproximativ 45 de minute.

Pe masa presărată cu făină, se împarte aluatul în două părţi mai grosiere, care se taie în bucăţi egale. Fiecare bucată se rulează, iar apoi se face o gaură în mijlocul fiecărui con cu degetul, rotindu-se pentru a mări gaura.

Într-o tigaie se toarnă o cantitate mai mare de ulei şi se încălzeşte. Gogoşile se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii. Un sfat util: pentru a evita absorbția excesivă de ulei, adăugați o bucată de unt în uleiul de prăjit.

Vă dorim poftă bună!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨