La această oră, temperaturile oscilează între -8 și 2 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori înregistrate în Petroșani și localitatea Supuru de Jos, județul Satu Mare, unde termometrele indică -8 grade. Pe litoral, în schimb, la Gura Portiței și Constanța Dig, valorile ajung la 2 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile: răcire accentuată și precipitații

Pentru zilele următoare, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea treptat. Dacă mâine maximele se vor încadra între 0 și 9 grade Celsius, de joi valorile diurne nu vor mai depăși 6-7 grade în majoritatea regiunilor. Sâmbătă, la prânz, în Capitală nu vor fi mai mult de 2 grade.

Reclamă


În Transilvania, Miercurea Ciuc va înregistra -4 grade, iar Brașov -2 grade. În Moldova, temperaturile vor varia între 0 și 1 grad, iar în vestul țării, frigul persistă, cu -4 grade la Baia Mare și Oradea. Bucureștiul nu face excepție: -2 grade la stația Filaret și 1 grad la Băneasa.

Meteorologii anunță că ninsorile vor continua în zona Moldovei și în Carpații Meridionali, iar în Muntenia, Dobrogea și chiar București, fulguielile vor fi posibile în cursul serii.

Astăzi, valorile maxime vor atinge 3 grade în Baia Mare, 2 grade în Sibiu, 0 grade la Brașov și 6 grade în Craiova. În București, temperatura maximă va fi de 5-6 grade, însă cerul va rămâne predominant noros. Pe măsură ce weekendul se apropie, frigul se va intensifica, iar șansele de ninsoare vor crește considerabil.

Gerul polar se instalează: viscol, ninsori și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că vremea se va schimba radical în zilele următoare. După temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, un val de aer rece va aduce ninsori, vânt puternic și temperaturi extrem de scăzute.

După o perioadă în care temperaturile au semănat mai mult cu cele de primăvară, luna februarie vine cu schimbări bruște.

„Vom avea o lună a extremelor, cu episoade de ger puternic, viscole, dar și intervale scurte cu temperaturi ridicate.”

au transmis experții ANM.

Ninsorile vor fi predominante în zonele montane și de deal, însă și în sudul și estul țării vor fi episoade de ninsoare și lapoviță. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și sud-estul țării, spulberând zăpada în zonele deschise.

Ninsori abundente pe Valea Prahovei și intervenții pe drumurile afectate

Meteorologii anunță că în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, în special în Azuga, ninsorile vor persista timp de trei zile. Miercuri, se așteaptă căderi semnificative de zăpadă, cu temperaturi care vor ajunge la -5 grade Celsius în timpul zilei și -7 grade în timpul nopții.

„Ninsorile vor fi continue în zonele montane, iar stratul de zăpadă va crește considerabil.”

au transmis specialiștii de la Accuweather. De asemenea, aceștia avertizează că circulația rutieră ar putea fi afectată, mai ales în zonele de munte, unde viscolul poate reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

În această perioadă, România este afectată de un vortex polar, care aduce nu doar temperaturi negative, ci și viscole în zonele deschise. În județele Iași și Cluj, echipele de drumari au intervenit deja cu utilaje pentru deszăpezire, iar pe anumite drumuri din zona montană s-au impus restricții pentru vehiculele de mare tonaj.

Prognoza pentru luna februarie: vremea rămâne imprevizibilă

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, luna februarie va fi caracterizată de fluctuații mari de temperatură. În prima jumătate a lunii, se așteaptă episoade de ger și ninsori, în special în nordul și centrul țării.

„Între 17 și 24 februarie, temperaturile ar putea fi ușor mai ridicate, însă spre finalul lunii, se va observa un deficit de precipitații la nivel național.”

au transmis meteorologii. În zonele montane, ninsorile și lapovița vor continua pe tot parcursul lunii.

Pe măsură ce sezonul rece avansează, specialiștii recomandă populației să urmărească actualizările meteo și să se pregătească pentru condiții dificile, în special în regiunile afectate de viscol și ger extrem.