Specialistul in siguranta alimentara dezvaluie produsele de evitat de la supermarket

Data actualizării: 17 martie 2025

Un chimist alimentar din SUA, specializat in Siguranta Alimentara, Dr. Bryan Quoc, a dezvaluit recent produsele pe care nu le-ar achiziționa niciodată de la supermarket. Acesta avertizeaza ca anumite alimente pot contine bacterii periculoase, care pot provoca probleme serioase de sanatate.

Fructele si legumele ambalate – un risc major

Conform specialistului, fructele si legumele feliate si ambalate sunt de evitat. Acestea pot contine bacterii dăunătoare. De exemplu, fructe precum pepenele, mango sau ananasul tăiate cubulețe pot reprezenta un risc de contaminare. „Pachetele de mango, pepene galben și ananas tăiate cubulețe sunt mult mai susceptibile de a conține bacterii dăunătoare, precum E.coli, decât fructele întregi”, a explicat Dr. Quoc. Prin tăierea și eliminarea pieliței protectoare, pulpa fructului devine mai sensibilă la bacterii, având o textură moale și umedă.

Riscul produselor nepasteurizate

Un alt produs pe care specialistul il considera periculos este laptele nepasteurizat, cunoscut si sub denumirea de lapte crud. Acesta poate contine „o mulțime de organisme patogene”, chiar dacă este adesea promovat ca fiind un produs sănătos. „Există multe persoane care promovează laptele crud ca având toate aceste beneficii pentru sănătate. Dar nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care rămân vii în acel lapte, mai ales dacă provine direct de la o instalație de prelucrare”, a mai explicat acesta. De asemenea, Dr. Quoc avertizeaza ca unele alimente, precum bufetele, stridiile si pestele, ar trebui evitate in zilele de luni, deoarece exista sanse mari sa nu fie proaspete.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨