Delicatesa de 5 lei din Piata Obor care a cucerit Bucurestiul. Intr-o zi, s-au vandut 7500 de bucati

Data actualizării: 17 martie 2025

Micii din renumita Piata Obor din Bucuresti sunt un produs culinar la mare cautare, atat in randul romanilor, cat si al turistilor straini. Cu un pret accesibil si un gust inconfundabil, aceasta delicatesa a ajuns sa fie apreciata de un numar impresionant de persoane, atingand un record de vanzari intr-o singura zi: 7500 de bucati.

Un produs culinar accesibil si gustos

Pentru cei care doresc sa guste din aceasta delicatesa, costul este unul accesibil: doar 5 lei pentru un mic. Acest pret nu include insa nici chifla, nici mustarul, astfel ca costul final poate creste putin. Cu toate acestea, pretul nu pare a fi o problema pentru clientii infocati, care stau la coada minute intregi pentru a savura micii din Piata Obor.

Ce contine reteta de succes?

Proprietarul terasei, Adrian Rebenciuc, cunoscut drept Hepaticus, a dezvaluit ca reteta miciilor nu este una secreta, ci este chiar afisata pe geamul tarabei.


‘Nu, dom’le (n.r. reteta nu e secreta), e pe geamul tarabei. Legea ma obliga. Io-s linistit, am acte de provenienta. De aia imi permit sa fac spectacol aici, la Obor.’

a declarat acesta. Reteta contine vita si porc, fiind creata in colaborare cu un tip care are o fabrica ‘euro’ de procesare a carnii.

Citește și:

Popularitatea acestor mici a depasit granitele tarii, ajungand pana in New York Times. Cel mai mare numar de mici vanduti intr-o singura zi a fost inregistrat in ziua de 1 mai, in plina pandemie, cand s-au vandut nu mai putin de 7500 de bucati. Adrian Rebenciuc descrie acea zi ca fiind ‘o adevarata nebunie’.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨