Stațiunea odată paradisiacă acum evitată de turiști și agenții de turism Insula Comino

Odată considerată un mic paradis, Insula Comino din arhipelagul maltez a ajuns să fie evitată de turiști și agenții de turism. Cu o suprafață de doar 3 pe 5 kilometri, această insulă stâncoasă, înconjurată de ape ce variază de la turcoaz limpede la albastru intens, a fost odată privită ca un colț de paradis.
Insula Comino, de la paradis la coșmar
În prezent, insula Comino a devenit una dintre cele mai disputate destinații turistice.
„Este minunată în această perioadă a anului. Dar vara? Nu mă puteai plăti să mă apropii de ea. E iadul pe Pământ”, a declarat Colin Backhouse, conform BBC.
Laguna Albastră din Comino, cu apele ei strălucitoare și clare, atrage mii de turiști în fiecare an. Reflexia soarelui pe fundul calcaros al mării dă locului o culoare spectaculoasă, ideală pentru poze memorabile.
Impactul devastator al turismului
Pe parcursul anilor, aglomerația de pe insulă a crescut, iar unii turiști au ajuns să numească vacanțele aici o înșelătorie. Ambarcațiunile supraaglomerate, facilitățile limitate și degradarea mediului au făcut ca autoritățile să intervină. În 2022, activiștii au spus că insula Comino ar trebui protejată, nu exploatată. Atunci au fost îndepărtate șezlongurile. Acum, ca să oprească turismul excesiv pe insula inclusă în rețeaua Natura 2000, autoritățile limitează numărul vizitatorilor care vin cu barca la numai 5000 pe zi. În ciuda acestor măsuri, insula continuă să fie afectată de impactul turismului. Turiștii sunt sfătuiți să-și planifice vizita în afara sezonului de vârf și să respecte mediul înconjurător.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨