Descoperă cum să pregătești cartofi copți perfecți cu ajutorul unui obiect din baie

Data actualizării: 10 aprilie 2025

Cartofii sunt una dintre cele mai versatile legume, potrivit multor bucătari. Însă, cea mai bună metodă de a pregăti cartofi copți nu este întotdeauna evidentă. Un bucătar specializat în friteuze cu aer cald de la Philips, Martin Senders, a dezvăluit un truc neobișnuit care implică folosirea unui obiect neașteptat din baie.

Trucul neașteptat pentru cartofi copți

Chiar dacă poate părea ciudat la prima vedere, uscătorul de păr poate fi folosit pentru a obține o crustă aurie pe cartof. Martin Senders explică acest truc, declarând că secretul pentru o coajă crocantă și un interior pufos stă în pregătirea cartofului. „În primul rând, înțeapă întotdeauna cartoful de câteva ori cu o furculiță – asta previne crăparea în timpul gătirii și permite aburului să iasă, obținând astfel un interior uniform și pufos.”, a spus Senders.

„În primul rând, înțeapă întotdeauna cartoful de câteva ori cu o furculiță – asta previne crăparea în timpul gătirii și permite aburului să iasă, obținând astfel un interior uniform și pufos.” – Martin Senders

Cum să folosești uscătorul de păr pentru a obține o crustă delicioasă

Senders recomandă să bagi cartoful pentru cinci minute la microunde, timp în care interiorul acestuia se înmoaie. După ce interiorul a ajuns la consistența dorită, este momentul pentru trucul cu uscătorul de păr. Martin Sanders a explicat că folosirea unui uscător de păr ar putea ajuta la obținerea acelei cruste aurii pe care toată lumea o adoră. Totuși, specialistul nu susține 100% apelarea la această metodă, ci are o altă recomandare.


Pentru rezultate delicioase, friteuza cu aer cald rămâne cea mai bună opțiune. Dacă vrei să folosești friteuza, Martin recomandă să freci cartofii cu puțin ulei și sare pentru un plus de savoare și textură. Apoi, îi poți pune în friteuza cu aer la 200°C pentru 15-20 de minute. Dacă îți dorești cu adevărat o crustă ca în reviste, poți apela și la trucul cu uscătorul de păr. Poți încheia sesiunea de gătit cu un ultim jet rapid de uscător de păr înainte de servire.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨