Secretul bucătarilor de top pentru o friptură din carne de miel suculentă și delicioasă

Data actualizării: 16 aprilie 2025

Masa de Paște este de neconceput fără o friptură din carne de miel suculentă și delicioasă. Secretul bucătarilor de top pentru acest preparat culinar tradițional nu este altul decât alegerea condimentelor potrivite.

Condimentele perfecte pentru friptură

Conform experților culinari, printre ingredientele ideale pentru a da savoare fripturii se numără cele pe care le găsim în orice magazin. Acestea sunt oregano și rozmarin, usturoi zdrobit, zeama de la o lămâie, sare și piper. Acestea sunt condimentele de bază pentru acest preparat culinar.

„Pentru o friptură din carne de miel suculentă și delicioasă se mai folosesc și alte ingrediente. Acest fel de mâncare se epuizează rapid din farfurie dacă se folosesc ulei de măsline și iaurt grecesc.”

Sfaturi pentru o friptură din carne de miel delicioasă

Prepararea fripturii de miel nu este un proces complicat, dar necesită respectarea câtorva reguli esențiale. Timpul de coacere este unul dintre acestea. Friptura are nevoie de o perioadă îndelungată la cuptor, între 2,5 și 3 ore, în funcție de dimensiunea cărnii și temperatura cuptorului. La început, este indicat să se mențină focul mare, de circa 200-250 de grade Celsius, iar ulterior, temperatura se reduce la 150-160 de grade Celsius.


Un alt truc important este ungerea fripturii cu grăsimea din tavă odată la fiecare 30-40 de minute pentru a preveni uscarea. În acest fel, carnea de miel se coace uniform și se menține suculentă.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨