Descoperă rețeta perfectă pentru un chec de post cu cacao și ingredientul surpriză care îi oferă textură pufoasă

Data actualizării: 17 aprilie 2025

Dacă doriți să preparați cel mai delicios chec de post cu cacao, există un ingredient special care îi oferă o textură pufoasă. Este o rețetă simplă, perfectă pentru această perioadă.

Ingredientul surpriză

În timpul postului, multe persoane încearcă diverse rețete delicioase de feluri principale, dar și de deserturi care nu conțin ingrediente de origine animală. Dacă doriți să preparați un chec de post cu textură pufoasă, dar și cu un gust delicios, atunci un anumit ingredient nu ar trebui să vă lipsească. Acesta este apa minerală.

Ingredientul secret pentru acest chec de post este apa minerală. Checul va fi foarte pufos și moale, iar gustul de cacao și de vanilie se va păstra foarte bine.


Cum se prepară checul de post cu cacao

Pentru checul de post aveți nevoie de 350 ml de apă minerală carbogazoasă, 150 ml de ulei de floarea-soarelui sau de cocos, 250 g zahăr, 450 g făină, 10 g praf de copt, un praf de sare, dar și de sucul și coaja de la o lămâie. Mai trebuie să adăugați o lingură de esență de vanilie sau un plic de zahăr vanilat și 2 linguri de cacao. Dacă doriți, puteți utiliza și nuci sau fulgi de migdale pentru a decora checul.

Citește și:

Checul nu este deloc greu de preparat. Mai întâi, într-un vas mai mare, se amestecă ingredientele lichide, și anume apa minerală și uleiul. Se adaugă, apoi, celelalte ingrediente, dar fără cele două linguri de cacao. Făina, zahărul și condimentele se amestecă până obții un aluat omogen. Se împarte aluatul în două, apoi se separă una dintre părți într-un alt vas. Se adaugă în aceasta două linguri de cacao, după care se amestecă bine. Dacă aluatul pare prea compact, comparativ cu cealaltă parte, mai puteți să adăugați câțiva stropi de apă minerală.

Se pornește cuptorul la 180°C, pentru a începe încălzirea acestuia. O tavă se tapetează cu hârtie de copt, apoi se pune, alternativ, câte o lingură din fiecare bol cu aluat. Se toarnă una peste alta și se lasă să se prelingă dinspre mijlocul tăvii către exterior, pentru a putea obține efectul marmorat. Deasupra puteți presăra migale și niște zahăr granulat, însă acest lucru este opțional. Checul se coace la 180°C, pentru 40 de minute. Pentru a verifica dacă este gata, îl puteți testa cu ajutorul unei scobitori.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨