Drob de pui, o alternativa delicioasa pentru masa de Paste

Data actualizării: 17 aprilie 2025

De la tradiționalul drob de miel, ne îndreptăm atenția către o alternativă delicioasă și sănătoasă: drobul de pui. Acest preparat culinar se împletește perfect cu legumele și verdeața, fiind la fel de gustos ca varianta cu miel. Este fraged și poate fi savurat de toți musafirii, fiind ideal pentru cei care nu consumă alte feluri de carne.

Un preparat culinar cu multe beneficii

Drob de pui este o variantă excelentă pentru masa de Paște, în special în gospodăriile în care nu se consumă drob de miel. Preparatul este apetisant și are în compoziția sa carne slabă, dar foarte sănătoasă. Este perfect pentru persoanele care au probleme medicale, se face rapid și nu necesită prea multe ingrediente.

Amestecul de carne, legume și verdeață se va împacheta într-un strat generos de ouă și pesmet.

Gustul bogat și delicios va fi apreciat de toată lumea, inclusiv de cei mici. Pentru această rețetă se folosesc 500 grame ficat de pui, 500 grame inimi și pipote pui, 3 legături de ceapă verde, 3 ouă crude întregi, 2 legături de mărar și 2 legături de pătrunjel.


Cum se prepară drobul de pui pentru Paște?

Pentru a prepara drobul de pui, gospodinele încep prin a pune la fiert pipotele, inimile și ficățeii după ce carnea a fost spălată și curățată bine. După ce au fiert de ajuns, se pun în blender împreună cu ardeiul și verdeața. Când s-au mărunțit suficient se adaugă sarea și piperul. Se pot folosi și alte condimente, în funcție de preferințele fiecăruia. Se adaugă și ouăle crude și se amestecă bine totul.

Citește și:

Dacă doriți să puneți ouă în interior, turnați în forma de copt, tapetată cu hârtie de copt, doar jumătate din cantitate. Ouăle se aranjează în rând și apoi se pune cealaltă jumătate de compoziție. În caz contrar, turnați toată compoziția în tavă. Ungeți cu un gălbenuș drobul de pui și puneți tava la cuptorul încins în prealabil. Preparatul culinar pentru masa de Paște este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. Când scobitoarea introdusă în drob este uscată, se scoate din cuptor.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨