Afla provenienta pestelui de la Carrefour si secretul din spatele calitatii sale

Pestele reprezinta o sursa valoroasa de nutrienti, fiind adesea recomandat de specialistii in nutritie. Multi consumatori romani opteaza pentru a-l achizitiona din supermarketuri precum Carrefour, unde este usor accesibil. Cu toate acestea, putini cunosc cu adevarat provenienta acestuia.
Originea pestelui de la Carrefour
In ultima perioada, multi romani au achizitionat peste de la Carrefour, avand la indemana o gama variata de produse. Unul dintre cele mai sanatoase tipuri de peste este pastravul, care, surprinzator pentru multi, este crescut in conditii optime in tara noastra.
Vasile Todosia, un inginer de profesie, a infiintat o ferma piscicola in 2023, cunoscuta sub numele de ‘pastravarie plutitoare’. Acest proiect a fost realizat prin intermediul unei investitii de aproximativ doua milioane de euro, provenite atat din fonduri europene, cat si din fonduri proprii. In prezent, Pastravaria Zaganu produce anual in jur de 1.000 de tone de peste si are o echipa de 20 de angajati.
„Pastravul este crescut in apa rece de munte, hranit cu mancare curata si respectand ritmul natural de crestere al pestilor. Totul pentru a oferi un peste romanesc de calitate, sanatos si gustos.”, a declarat Vasile Todosia.
Pastravaria Zaganu si Carrefour
Pastravaria Zaganu, situata la 1.400 de metri altitudine, in Muntii Sureanu, la granita dintre judetele Sibiu si Alba, face parte din Filiera Calitatii Carrefour – un program dedicat produselor romanesti autentice, care respecta standarde ridicate de calitate si pot fi urmarite pe intreg parcursul lor, de la sursa la raft.
Pestele nu provine din import, asa cum se crede, ci este pescuit, eviscerat si ambalat local, apoi livrat catre magazinele Carrefour, in formatele Carrefour Market si Carrefour Hypermarket. „Pentru a garanta originea romaneasca, calitatea ridicata si trasabilitatea completa, interzicem utilizarea organismelor modificate genetic si a substantelor artificiale in hrana animalelor. Nu doar atat, insa partenerii nostri trebuie sa respecte standarde clare de ambalare, certificare si sa mentina o calitate constanta pe tot parcursul colaborarii. In cazul pastravului, punem accent nu doar pe calitatea carnii, ci si pe mediul in care este crescut. Apa in care traiesc pastravii este curata, controlata atent, iar la iesirea din ferma este filtrata, astfel incat impactul asupra mediului sa fie zero”, a explicat Radu Gherman, Buying Director Ultra-Fresh, Carrefour Romania.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨