Invierea, simbol al sperantei si biruintei asupra mortii pentru credinciosii de pretutindeni

Data actualizării: 18 aprilie 2025

Minunea minunilor pentru Biserica Ortodoxă este reprezentată de ziua în care Mântuitorul a ieșit din mormânt. Învierea este sărbătoarea cu o importanță deosebită pentru credincioșii de pretutindeni. Părintele Luca o vede ca un simbol al speranței și nu numai.

De ce Învierea este importantă pentru credincioși

Învierea lui Iisus Hristos este un element de referință în religia ortodoxă. Părintele Luca Bîlteanu, cercetător în domeniul fizicii medicale, a discutat despre acest praznic cu un fundament esențial pentru creștini ortodocși. Credincioșii trebuie să știe că nu este doar un eveniment religios. Mai exact, reprezintă un simbol al transformării și al biruinței asupra morții. În plus, sărbătoarea este un simbol al speranței, un mesaj care rezonează profund în sufletele oamenilor.

Din păcate, fără acesta întreaga doctrină creștină ar pierde fundamentul pe care se sprijină. Preotul Luca susține că fără Înviere, noi creștinii, nu am mai avea sens pe acest pământ. Sărbătoarea este temelia învățăturii creștine.

Nu există în lumea aceasta, cred, o speranță mai durabilă și mai liniștitoare decât speranța Învierii.

Ori Isus, prin Învierea sa, el fiind totodată Dumnezeu și om, aduce cu sine posibilitatea firii umane oamenilor să învie și ei prin Isus, prin cel care a deschis acest drum de la moarte la viață. Învierea, sărbătoare centrală în credința creștină. Această întrupare a lui Isus face parte din programul lui Dumnezeu de a-L aduce pe om lângă El, de a-L îndumnezei și de a-l face viețuitor al vieții veșnice.


Această dimensiune dincolo de timp și spațiu, transcedentă timpului și spațiului fizic la care suntem chemați să accedem cu toții. Învierea este o sărbătoare centrală în credința creștină. Concret, Învierea lui Iisus Hristos nu este doar o revenire la viață în sensul fizic, ci o transformare completă. Concret, Mântuitorul ”Isus cel înviat” este diferit de cel care a trăit pe pământ, înainte de a fi răstignit pe cruce.

Citește și:

Ziua Învierii nu-și pierde această haină de lumină, acest sens luminos și Învierea, indiferent din ce moment al anului suntem. Este o constantă a vieții noastre pentru că tocmai aceasta vrea să ne arate Evanghelia. Asta ne arată și Hristos faptul că suntem chemați cu toții la Înviere. Suntem chemați la viața veșnică, la bucuria vieții veșnic.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨