Secretul pentru a praji pestele perfect: uleiul potrivit si temperatura adecvata

E bine să prăjești peștele doar într-un anumit tip de ulei. În acest mod, preparatul va fi nu doar mai sănătos, dar și mai delicios. În plus, eviți anumite riscuri. Peștele este un aliment cu numeroase beneficii pentru organism, dar modul în care îl preparăm poate face diferența între un preparat delicios și unul plin de grăsimi.
Importanța alegerii uleiului
Poate nu știai, dar e important în ce tip de ulei alegi să prăjești peștele. Unele specii sunt mai bune la cuptor, altele la tigaie. Dacă vorbim de pește precum hamsiile, e recomandat ca acestea să fie prăjite într-o friteuză, ori într-o tigaie înaltă. În acest mod rezultatul va fi un pește delicios, dar și crocant. Contează însă aroma uleiului, dar și punctul lui de ardere.
Cât de sănătos e peștele prăjit
Peștele nu poate fi prăjit la fel ca și carnea de pui ori cea de porc. Pentru a prăji carnea este nevoie de o temperatură cuprinsă între 175 și 190 de grade Celsius. În cazul peștelui avem nevoie de cu totul altceva. În momentul în care încingi uleiul dincolo de punctul său de fum, acesta capătă un gust ars și amar, care va afecta și gustul de pește.
Uleiul de rapiță poate fi o alegere bună. Acesta are un preț accesibil, dar și un punct de ardere potrivit pentru carnea de pește. Uleiul de floarea soarelui are la rândul său un punct de ardere ridicat. Aroma sa neutră nu va modifica deloc gustul peștelui.
Evită însă uleiul de măsline sau cel de cocos. Acestea s-ar putea să distrugă complet gustul peștelui, dar și textura sa. În același timp, mai ține cont și de faptul că în timpul procesului de prăjire, o parte din calitățile nutritive ale peștelui se pierd. De asemenea, acesta va fi ceva mai gras. Drept urmare, încearcă să nu consumi pește prăjit prea des. O alternativă mai sănătoasă rămâne peștele la cuptor, sau cel la grătar sau la aburi.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨