Cercetătorii români dezvoltă o pâine cu efecte anti-aging

Data actualizării: 28 aprilie 2025

Cercetătorii din România au dezvoltat un produs inedit, o pâine care are efecte anti-aging. Este un aliment de bază în gospodăriile din România și acum este transformat într-un elixir pentru tinerețe.

Compoziția pâinii cu efecte anti-aging

Produsul a fost dezvoltat de specialiști români și are multiple proprietăți. Este îmbogățit cu flavonoide, compuși naturali renumiți pentru proprietățile antioxidante și anti-îmbătrânire. În plus, are în compoziția sa extracte din fructe, legume, ceai verde și ciocolată neagră, toate bogate în flavonoide.

Gustul pâinii nu este schimbat față de cea clasică. În schimb, a fost creată cu o nuanță ușor gălbuie, care provine de la ouăle naturale folosite în rețetă. Textura autentică face trimitere la pâinea artizanală.


Beneficiile pâinii anti-aging

Pâinea creată de cercetătorii români nu are doar efecte anti-aging, ci și alte beneficii. Specialiștii au demonstrat prin intermediul testelor preliminare că îmbunătățește tensiunea arterială și susține sănătatea vaselor de sânge.

Citește și:

„O pâine care nu doar hrănește, ci și întinerește, pare desprinsă din viitor, dar este o inovație cât se poate de reală”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, membră a echipei de cercetare.

Primele beneficii sunt resimțite după câteva săptămâni de consum regulat. În momentul de față, pâinea cu efecte anti-aging este în proces de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Produsul a fost creat în cadrul programului de cercetare Inovaliment și promite să revoluționeze alimentația modernă.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨