Descoperă locul ideal pentru păstrarea mierii și cum își menține aceasta calitățile

Data actualizării: 20 iulie 2025

Un aliment universal apreciat și consumat de-a lungul timpului este mierea. Aceasta nu se strică și poate fi consumată pe o perioadă îndelungată. Dar știați care este locul ideal pentru a păstra borcanul cu miere? Acesta este esențial pentru a menține calitățile mierii ani la rând, fără ca aceasta să se cristalizeze sau să se întunece la culoare.

Borcanul cu miere este un element prezent în majoritatea gospodăriilor din România. Acest produs este folosit adesea în preparate culinare pentru a le îndulci, specialiștii afirmând că mierea își păstrează proprietățile de-a lungul anilor. Totuși, aceste calități benefice se mențin doar în anumite condiții, fiind foarte important locul de depozitare.

Locul ideal de depozitare

Cercetătorii susțin că spațiul perfect pentru depozitarea mierii se găsește în bucătărie, dar nu pe masă sau în frigider. Dawn Combs, un apicultor de profesie, sugerează că locul ideal pentru a păstra borcanul cu miere este unul întunecos, dar cald, precum un dulap. Totuși, acesta recomandă ca acest spațiu să fie în apropierea unui cuptor. Mierea păstrată într-un astfel de loc nu va suferi modificări, condițiile fiind similare cu cele ale unui stup de albine.


Produsul care se va păstra într-un astfel de loc nu va suferi modificări, condițiile fiind similare cu cele ale unui stup de albine.

De asemenea, este important ca borcanul cu miere să fie unul de sticlă, pentru a împiedica zahărul să absoarbă umezeala din aer, care ar putea duce la dezvoltarea drojdiei.

Citește și:

Revenirea la forma lichidă

În cazul în care mierea s-a cristalizat, există un proces simplu prin care poate fi readusă la forma lichidă. Este suficientă o cană de apă fierbinte, dar nu clocotită. Se pune borcanul cu miere direct în vasul cu apă fierbinte și se lasă pentru o perioadă scurtă. Procesul se încheie atunci când mierea are culoarea și textura dorită.

În concluzie, mierea poate avea un termen de valabilitate aproape nedefinit, dacă este depozitată corespunzător. Prin urmare, este esențial să știm cum să o păstrăm corect, pentru a ne bucura de beneficiile sale pe termen lung.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨