Metoda eficientă de eliminare a acarienilor din lenjeria de pat aplicată de hotelurile de lux

Data actualizării: 9 mai 2025

Lenjeria de pat este un element indispensabil în viața fiecăruia dintre noi, oferindu-ne confortul dorit în timpul nopții. Indiferent dacă preferăm bumbacul sau alte materiale, trebuie să știm că lenjeria de pat este un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor. Acești microorganisme invizibile cu ochiul liber se hrănesc cu celulele moarte ale pielii și se înmulțesc în medii calde și umede.

Pericolul acarienilor

Deși în mod direct, acarienii nu reprezintă un pericol, ei pot provoca iritații la nivelul pielii și chiar reacții alergice. Persoanele care suferă de astm se pot confrunta cu simptome neplăcute. Pentru a evita aceste probleme, este important modul în care spălăm lenjeria de pat, dar și temperatura la care o facem.

Specialiștii recomandă spălarea lenjeriei de pat la cel puțin 60°C pentru a elimina eficient acarienii, bacteriile și alte microorganisme.

Metoda hotelurilor de lux

Se pare că majoritatea hotelurilor de lux țin cont de acest aspect. Deși temperatura la care se spală lenjeria este mai ridicată, timpul de spălare este scurt, fiind astfel mai avantajos decât o spălare mai lungă. Există însă și excepții. Unele materiale nu rezistă la temperaturi atât de ridicate, așa că este important să verificăm eticheta înainte de a le spăla. Dacă lenjeria nu poate fi spălată la 60°C, se poate opta pentru spălarea la 40°C sau mai puțin, cu adăugarea unui dezinfectant special pentru rufe. Există o serie de produse care ajută la eliminarea acarienilor, chiar dacă lenjeria de pat este spălată la temperaturi mai scăzute. În plus, se poate opta și pentru un ciclu de spălare mai lung sau o dublă clătire pentru un rezultat eficient. Uscarea lenjeriei la uscător, la temperaturi înalte, sau în bătaia directă a soarelui poate fi, de asemenea, eficientă. Razele ultraviolete ale soarelui au un efect antibacterian natural și ajută la distrugerea alergenilor.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨