Mersul pe jos poate preveni 13 tipuri de cancer, conform studiului Universității Oxford

Specialiștii au descoperit că mersul pe jos poate reduce semnificativ riscul de cancer. Contrar credinței populare, nu este necesar să atingem numărul de 10.000 de pași pe zi pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.
Numărul de pași necesari pentru a reduce riscul de cancer
De mult timp se credea că 10.000 de pași pe zi sunt cheia spre o viață sănătoasă. Un studiu recent realizat de specialiștii de la Universitatea Oxford, confirmă că mersul pe jos poate reduce riscul de cancer. Cu toate acestea, nu este nevoie să parcurgem o distanță atât de mare. Conform cercetătorilor, sunt necesari 7000 de pași pe zi pentru a scădea cu 11% posibilitatea diagnosticării cu cancer.
La 9.000 de pași pe zi, riscul scade cu 16%, iar specialiștii afirmă că pașii în plus, peste acest prag, nu aduc beneficii suplimentare semnificative.
Impactul mersului pe jos asupra diferitelor tipuri de cancer
Cercetătorii au analizat modul în care mersul pe jos influențează cancerele esofagian, hepatic, pulmonar, renal, gastric, endometrial, leucemie mieloidă, mielom, intestinal, cap și gât, rectal, vezică urinară și sân.
Pe parcursul celor șase ani de monitorizare, doar 3% dintre participanți au fost diagnosticați cu unul dintre tipurile de cancer studiate. Reducerea timpului petrecut în poziție șezut prin activități fizice ușoare sau moderate a contribuit la scăderea riscului de cancer.
„Mersul pe jos sprijină organismul în combaterea infecțiilor care pot duce la apariția cancerului și ajută la menținerea unei greutăți echilibrate”, au descoperit experții.
Creșterea intensității de la activități ușoare la cele moderate nu pare să ofere avantaje suplimentare.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨