Cum sa cureti telefonul mobil fara a-l strica si eliminand bacteriile solutia eficienta

Specialiștii oferă sfaturi utile despre curățarea telefonului mobil, astfel încât să nu apară defecțiuni ulterioare. Prin igienizarea adecvată, poți elimina numeroasele bacterii depuse pe dispozitiv.
Importanța curățării telefonului mobil
Telefonul mobil, fie el clasic sau Smartphone, necesită igienizare periodică. Acest dispozitiv ne este indispensabil în fiecare zi, astfel că mereu îl atingem după ce am pus mâna pe alte lucruri. Automat, husa și ecranul telefonului devin un spațiu propice pentru acumularea microbilor.
Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că telefonul mobil dezvoltă pe suprafața sa de 18 ori mai mulţi microbi şi bacterii decât capacul de la WC. În acest context, specialiștii subliniază importanța unei igiene riguroase a dispozitivelor mobile.
Este recomandat să efectuăm zilnic curățarea și dezinfectarea telefonului. Aceste procedee igienice trebuie intensificate în perioadele critice, cum ar fi sezonul virozelor sau în timpul epidemiilor.
„Problema este că pe butonul de la lift nu prea avem microorganism rezistente la antibiotic, în schimb pe telefonul unuia dintre subiecți s-au dezvoltat bacterii rezistente la antibiotic, de tipul streptococul auries, care este un antibioc rezistene la ameticilina”, a declarat Gabriela Isopencu, profesor de chimie.
Cum să cureți corect telefonul mobil
Pentru a curăța corect telefonul mobil, trebuie să închizi telefonul și toate accesoriile pentru a evita orice deteriorare sau activarea unor comenzi nedorite. Apoi, este necesară o lavetă moale din microfibră, evitând prosoapele de hârtie sau cârpele abrazive.
Soluția de curățare se va aplica pe lavetă, nu pe ecranul telefonului. Puteți utiliza o substanță pe bază de alcool izopropilic 70% sau șervețele speciale pentru ecrane. Toate suprafețele telefonului trebuie șterse delicat: ecranul, spatele, marginile și zonele din jurul butoanelor.
Carcasa telefonului, care adesea adună murdărie invizibilă, trebuie de asemenea curățată. Siliconul se poate spăla cu apă caldă și săpun, în timp ce husele din piele sau plastic rigid necesită produse specifice.
Măsuri pentru menținerea telefonului curat și dezinfectat
Pe telefonul mobil se pot depune mai multe bacterii periculoase. Pentru a menține telefonul curat și fără bacterii, specialiștii recomandă să ne spălăm pe mâini mai des și să renunțăm la utilizarea telefonului în baie, să folosim o husă sau carcasă cu protecție antimicrobiană, să achiziționăm un aparat de sterilizare cu ultraviolete și să curățăm telefonul după fiecare contact pe care acesta îl are cu suprafețe nedezinfectate, inclusiv cu mâinile neigienizate.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨