Cum poti avea un somn odihnitor si respiri mai bine cu ajutorul acestor plante

Data actualizării: 17 mai 2025

Poti respira mai bine atunci cand dormi, daca alegi sa ai in dormitor anumite plante. Acestea nu sunt neaparat speciale din punct de vedere estetic, dar sunt usor de gasit. In plus, beneficiile lor nu pot fi trecute cu vederea.

Ce plante te ajuta sa respiri mai bine cand dormi

Somnul este esential pentru buna functionare a organismului si a creierului. Este recomandat sa ne odihnim cel putin 8 ore in fiecare noapte, in functie de varsta, astfel incat sa ne trezim a doua zi plini de energie. Conteaza insa si calitatea somnului. De aceea, mediul in care ne odihnim este foarte important.

Daca vrei sa ai un somn odihnitor si sa respiri mai bine cand dormi, ar trebui sa pui in dormitor una dintre aceste plante. Ele imbunatatesc calitatea aerului si elibereaza oxigen in timpul noptii, fiind astfel benefice pentru un somn de calitate.


Beneficiile plantei aloe vera

Este important de mentionat ca, in general, plantele absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen pe timpul zilei, odata cu fotosinteza. Pe timp de noapte, la majoritatea speciilor, procesul se inverseaza. Exista insa si exceptii. Sunt plante care continua sa produca oxigen si in intuneric, gratie unui tip de fotosinteza speciala, cunoscuta sub denumirea CAM (Crassulacean Acid Metabolism).

Citește și:

Plantele nu doar ca improspateaza aerul, dar totodata ajuta la eliminarea substantelor toxice precum benzenul, formaldehida sau tricloretilena. Mai mult de atat, ele te ajuta sa respiri mai bine cand dormi.

Cea mai usor de gasit si cea mai eficienta este chiar aloe vera. Aceasta nu are doar proprietati vindecatoare, ci si proprietati de purificare pentru aer. Planta rezista foarte bine, se adapteaza usor si poate sa absoarba cu succes benzenul si formaldehida, eliberand in schimb oxigen.

O alternativa poate fi si filodendronul. Planta are frunze mari, lucioase si este usor de intretinut. Nu necesita udare frecventa, insa cei care au animale sau copii mici trebuie sa fie atenti, pentru ca frunzele sunt toxice daca sunt ingerate.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨