Geta Sterp dezvaluie secretul prepararii dulcetii de capsuni fara a zdrobi fructele

Data actualizării: 19 iunie 2025

Geta Sterp, sora mai mica a lui Culiță Sterp, a dezvăluit pe rețelele de socializare cum prepară dulceața de căpșuni fără a zdrobi fructele. Fiind foarte pasionată de gătit, tanara a decis să împărtășească cu urmăritorii săi secretul preparării acestui desert popular.

Ingredientul secret

Pe lângă căpșuni și zahăr, Geta Sterp folosește un ingredient secret pentru a da o aromă deosebită dulceții: zeama de lămâie. Acesta nu doar că îmbunătățește gustul preparatului, dar ajută și la păstrarea culorii vii a fructelor. Pentru dulceața de căpșuni, ai nevoie de 2 kilograme de căpșuni, 700 de grame de zahăr și zeama de la două lămâi.

Modul de preparare

După ce pune ingredientele la fiert, Geta Sterp amestecă din când în când, ușor, pentru a nu zdrobi fructele. „Nu știu dacă se vede în video culoarea ei reală, dar atât de faină a ieșit. Și-a păstrat culoarea atât de fain cum am stors lămâile. Cât e de bună! Nici nu are rost să vă mai spun. Eu mai amestec în ea din când în când, dar ușor, cu grijă, pentru că nu vreau să le zdrobesc, ci să rămână întregi”, a explicat Geta Sterp pe rețelele de socializare.


„Uitați ce fain se fac. Nu se prind deloc în oală. Eu la 2 kg de căpșune am pus 700-800 de grame de zahăr.  Nu am vrut să pun nici foarte mult, dar nici să nu se lege. Am pus și două lămâi stoarse”

Anul trecut, Geta Sterp a devenit mamă, aducând pe lume un băiețel pe nume Vladimir. Atât ea cât și soțul ei, Sebastian Crăciunescu, se bucură de acest moment fericit al vieții lor.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨