Brigitte Gheorghe dezvaluie secretul pentru a prepara acasa celebrele gogosi spaniole, churros

Data actualizării: 20 iulie 2025

Daca sunteti un fan al gogosilor spaniole, cunoscute sub numele de churros, avem o veste buna pentru voi. Brigitte Gheorghe, fosta concurenta la Chefi la cutite, a dezvaluit cum puteti prepara aceste delicii acasa, cu doar cateva ingrediente simple si fara prea mult efort.

Ingrediente necesare

Pentru a va putea bucura de gustul autentic al gogosilor spaniole, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 240 ml apa, 85 g unt, 13 g zahar, 1/2 lingurita sare, 120 g faina, 2 oua mari (sau 3 mici) si 1 lingurita extract de vanilie.

Se amesteca untul cu sare, apa, zahar, iar totul se pune la foc. In momentul in care compozitia da in clocot, se adauga faina si se amesteca bine.

Modul de preparare

Aluatul se lasa la racit, iar in acest timp se incalzeste uleiul. Odata racit aluatul, se adauga ouale si se freaca bine pana cand devine omogena. Aluatul se pune intr-un pos sau intr-o punga, daca nu aveti un pos la indemana, si se prajeste direct in uleiul incins. Gogosile spaniole se prajesc doar cateva minute, dupa care se lasa la scurs. Pentru a le face si mai apetisante, puteti sa le tavaleasca in amestec de scortisoara cu zahar sau sa le serviti cu un topping la alegere. Sunt persoane care prefera o crema de ciocolata, in timp ce altele aleg un gem de fructe. Orice ati alege, cu siguranta gustul va fi delicios si veti dori sa repetati aceasta reteta.


Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨