Electrocasnicul banal ce consumă mai mult curent decât aerul condiționat și poate dubla factura la energie

Un electrocasnic banal pe care mulți români îl folosesc poate consuma mai mult curent decât aerul condiționat. Deși mulți cred că economisesc bani utilizându-l, realitatea se reflectă în factura lunară la energie.
Vara, consumul de energie crește
Vara a sosit și temperaturile au devenit insuportabile în multe zone din țară. Multe persoane apelează la aerele condiționat, în timp ce altele preferă alte alternative. Deși aerul condiționat vine cu numeroase avantaje, cum ar fi reglarea temperaturii vara sau încălzirea casei iarna, mulți se tem să-l folosească din cauza consumului.
Electrocasnicul-surpriză
Contrar așteptărilor, un alt electrocasnic consumă mai mult curent decât aerul condiționat. Este vorba despre radiatoarele electrice. Specialiștii spun că acestea sunt unul dintre cele mai mari consumatoare de energie dintr-o casă. Un radiator standard ajunge să consume între 700 și 1200 de wați, ceea ce înseamnă un consum dublu și chiar triplu comparativ cu aerul condiționat, în anumite condiții.
Având în vedere că plafonarea prețurilor la energie expiră, facturile lunare pot fi uriașe în sezonul rece, dacă nu se face o planificare atentă. Izolarea corespunzătoare a locuinței și a ferestrelor este de asemenea foarte importantă pentru a evita pierderile de căldură. Indiferent de sursa de încălzire aleasă, costurile pot fi mari dacă nu se menține o temperatură optimă în casă. Tocmai din acest motiv, e bine să comparăm alternativele pe care le avem și să facem alegerea corectă.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨