Mămăliga, alternativa sănătoasă la cartofii prăjiți și pâinea, recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

Data actualizării: 16 iulie 2025

Deși gustul irezistibil al unei porții de cartofi prăjiți este de neegalat, aceștia pot reprezenta o amenințare serioasă pentru siluetă, mai ales dacă sunt consumați în exces. La fel și pâinea, care, deși este un aliment de bază în dieta multor oameni, poate adăuga calorii nedorite. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă o alternativă mult mai sănătoasă și totodată delicioasă: mămăliga.

Mămăliga, o alternativă sănătoasă la cartofii prăjiți și pâinea

Mămăliga este un aliment pe care bunicii noștri îl consumau aproape zilnic, dar de ale cărui beneficii se pare că am uitat. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, mămăliga este alternativa sănătoasă pentru cartofii prăjiți și pâinea.

„Trei linguri de mămăligă înseamnă o felie de pâine. Vorbim despre amidon, care se absoarbe lent în sânge și este cea mai bună variantă de carbohidrați. O felie de mămăligă este echivalentă cu o felie de pâine și are 70-80 de calorii.”

a spus nutriționistul Mihaela Bilic.


Beneficiile consumului de mămăligă

Mămăliga este considerată un aliment sănătos datorită ingredientului principal din care este făcută, mălaiul. Acesta se obține din porumb care, la rândul lui, este bogat în nutrienți precum vitamina B6, vitamina C, vitamina E, tiamină, niacină și riboflavină. Pe lângă acestea, porumbul mai este și o sursă bogată de zinc, potasiu, cupru, seleniu, magneziu și fosfor. Datorită conținutului de grăsimi sănătoase, fibre și carbohidrați, mămăliga reduce nivelul de colesterol rău LDL. În plus, mămăliga îmbunătățește circulația sângelui și are efect pozitiv asupra inimii.

Citește și:

Studiile au demonstrat că mămăliga reduce riscul de cancer, în special pe cel de cancer de colon. De asemenea, mai reduce și riscul de formare al hemoroizilor. Mămăliga are un efect antioxidant asupra corpului. Fiind săracă în calorii, mămăliga este recomandată în diete, fiind o variantă ideală pentru persoanele care vor să topească kilogramele în plus. În concluzie, mămăliga este un aliment vechi, dar de aur, care merită să fie reintrodus în dieta noastră zilnică pentru beneficiile sale multiple.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨