Ce decizie au luat parintii lui Felix Baumgartner si iubita lui, Mihaela Radulescu, in legatura cu inmormantarea regretatului sportiv.

Felix Baumgartner, sportivul austriac cunoscut pentru saltul istoric din stratosferă, a murit la vârsta de 56 de ani, în timpul unei vacanțe în Italia. Tragedia s-a petrecut pe 17 iulie 2025, în timp ce efectua un zbor cu parapanta în apropiere de Porto Sant’Elpidio, pe malul Adriaticii.
Primele informații arată că a suferit un atac de cord în aer, iar medicii de pe ambulanță nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Moartea a fost confirmată la locul incidentului.
Informațiile despre înmormântare. Va fi dus acasă, în Austria, la Salzburg
Autopsia efectuată de medicii legiști a confirmat că decesul s-a produs din cauza unui stop cardio-respirator, care a avut loc cel mai probabil în timpul zborului. Trupul neînsuflețit va fi repatriat în Austria, urmând ca ceremonia de înmormântare să aibă loc în orașul natal Salzburg. Familia a hotărât ca funeraliile să fie discrete, fără anunț public al datei și cu acces limitat doar la rude și prieteni apropiați. Sicriul va fi învelit în steagul Austriei, ca semn de omagiu pentru contribuția remarcabilă adusă imaginii țării.
Atât rudele lui Felix, cât și Mihaela Rădulescu au cerut ca ceremonia să se desfășoare în liniște, departe de atenția presei.
„Discreție maximă”
, a fost cererea expresă transmisă de familie, care își dorește o despărțire cât mai demnă de omul care și-a dedicat viața sportului extrem.
Mihaela Rădulescu, partenera lui timp de aproape 13 ani, a fost prezentă în Italia și chiar l-a filmat în momentul în care se ridica în aer pentru ceea ce avea să fie ultima lui aventură. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, vedeta a descris durerea profundă prin care trece:
„Îl filmam decolând fără să știu că acesta va fi ultimul zbor din viața lui extraordinară. Timp de 12 ani am fost acolo la fiecare decolare și aterizare, de la parașutism, parapantă, zboruri cu elicopterul, paramotor până la spectacole de acrobație. Și când nu putea fi acolo pentru unele zboruri cu elicopterul, avea codul WLC – ‘apelul de aterizare al soției’. Nu am ratat niciunul. Cu excepția acestuia… Felix Baumgartner se întoarce acum acasă, acolo sus, unde a fost cel mai fericit. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și pentru că ați păstrat moștenirea sa unică sus. Acest om a fost cu adevărat special, în atâtea feluri și mă voi asigura că voi continua să spun povestea lui”.
Mihaela a adăugat și un mesaj care reflectă frântura de realitate cu care trebuie să se confrunte de acum înainte:
„Dar acum… trebuie să mă confrunt cu șocul, durerea, răsăriturile de soare în care fac o singură cafea, nu două…”
Felix Baumgartner a rămas în memoria colectivă ca simbolul curajului absolut, mai ales după saltul său din stratosferă din 2012, când a devenit primul om care a depășit viteza sunetului în cădere liberă. Evenimentul a fost urmărit în direct de milioane de oameni din toată lumea și a marcat un moment istoric în domeniul sporturilor extreme. Curajul lui a inspirat o întreagă generație de tineri pasionați de zbor, adrenalină și performanță dusă la limită.
Moartea lui a generat un val uriaș de mesaje pe rețelele de socializare, acolo unde oameni din toate colțurile lumii și-au exprimat regretul și admirația. De la simpli fani, până la personalități din lumea sportului, toți au transmis mesaje de adio pentru omul care a îndrăznit să sară dincolo de limitele fizice. Fiecare comentariu a reflectat recunoștința pentru ceea ce Felix a reprezentat: un om care nu s-a temut niciodată de înălțime, nici de eșec, nici de riscuri.
Reacțiile nu s-au oprit doar la nivelul publicului larg. Mai multe organizații din domeniul aviației și sporturilor extreme au ținut momente de reculegere sau au arborat drapelul în bernă în semn de respect. Prieteni apropiați ai sportivului au rememorat pe conturile personale episoade din viața acestuia, iar unii dintre ei au vorbit despre „zborul său spre liniște” ca o continuare firească a drumului său.
Deși familia a refuzat să anunțe public data înmormântării, surse apropiate au confirmat că ceremonia va avea loc într-un cadru extrem de restrâns, așa cum a fost și viața privată a lui Felix, în ciuda celebrității sale. Decizia de a înveli sicriul în steagul național a fost luată încă de la început, ca simbol al recunoștinței față de cel care a dus imaginea Austriei în toate colțurile lumii.
Singura care a vorbit deschis despre aceste momente a fost Mihaela Rădulescu, care a postat constant actualizări despre ce urmează și a promis că va păstra vie memoria lui Felix. Nu doar prin amintiri, ci și prin proiecte viitoare care îi vor duce mai departe povestea. În ciuda durerii, Mihaela a lăsat de înțeles că nu se va opri din a vorbi despre omul care i-a fost alături timp de mai bine de un deceniu.
În timp ce familia își pregătește despărțirea discretă de cel care a fost supranumit „omul care a atins cerul”, fanii din întreaga lume continuă să-i aducă omagii. Numele său rămâne legat de ideea de îndrăzneală dusă la extrem, iar moartea sa subită a transformat ultima sa aventură într-un simbol. Chiar și fără public, fără camere de filmat și fără paradă, despărțirea de Felix Baumgartner devine unul dintre cele mai profunde momente din istoria sporturilor extreme.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨