Cu toții știm că Paștele nu este complet fără o pască delicioasă și tradițională pe masă. Dacă vrei să impresionezi familia și prietenii cu un desert deosebit, iată o rețetă simplă pentru pască cu brânză dulce. Această rețetă clasică va cuceri inimile celor dragi și va aduce un strop de tradiție în sărbătoarea Paștelui.
Ingrediente și pregătirea aluatului:
Pentru a pregăti această delicioasă pască cu brânză dulce, vei avea nevoie de 500g de făină albă, 200ml de lapte călduț, 100g de unt topit, 2 ouă, 50g de zahăr, 1 pliculeț de drojdie uscată (7g), coajă rasă de la o lămâie și un praf de sare pentru aluat. Pentru umplutură, ai nevoie de 500g de brânză de vaci sau brânză de coajă proaspătă, 150g de zahăr, 3 ouă, 100g de stafide (opțional), esență de vanilie (opțional) și coajă rasă de la o lămâie.
Reclamă
Pentru a pregăti aluatul, amestecă drojdia uscată cu laptele călduț și zahărul, lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, apoi adaugă ouăle, untul topit și coaja de lămâie. Adaugă făina și sarea treptat și frământă până obții un aluat moale și elastic. Lasă aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră.
Pregătirea umpluturii și asamblarea pascăi:
Pentru umplutură, amestecă brânza cu zahărul, ouăle, stafidele și coaja de lămâie. Umple aluatul din tavă cu această compoziție și acoperă cu cealaltă parte a aluatului. Poți decora pască cu modele tradiționale sau cruci folosind aluatul rămas. Lasă pască să crească din nou în tavă, apoi unse-o cu ou bătut pentru a obține o crustă frumoasă.
Coacerea și servirea pascăi:
Coace pască timp de 40-45 de minute la 180°C, până când crusta este aurie și umplutura este fermă la atingere. Lasă pască să se răcească în tavă înainte de a o tăia. Poți servi pască la temperatura camerei sau ușor călduță, alături de un ceai sau cafea. Această pască tradițională cu brânză dulce este perfectă pentru masa de Paște și va fi cu siguranță apreciată de toți cei dragi. Poftă bună!