Ciorba radauteana, reteta simpla si delicioasa

Data actualizării: 11 iulie 2025

Ciorba radauteana, un fel de mancare inedit si delicios, este apreciata chiar si de cei mai pretentiosi gurmanzi. Aceasta reteta traditionala a fost inventata de o gospodina din Bucovina, care a reusit sa o faca experimentand. Aroma bogata si gustul savuros fac ca aceasta ciorba sa fie preferata de multi iubitori de mancaruri traditionale romanesti.

Ingredientele necesare

Pentru a prepara o portie delicioasa de ciorba radauteana, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Un piept mare de pui cu piele si os
  • O ceapa
  • O telina de marimea unui mar
  • Un pastarnac
  • O radacina de patrunjel
  • 2-3 morcovi
  • Un gogosar si un ardei gras rosu
  • 3 oua
  • 200-300 ml smantana 20% grasime
  • Una-doua linguri otet
  • 3-4 catei de usturoi
  • O legatura patrunjel

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta ciorba delicioasa, incepeti prin a taia pieptul de pui in doua de-a lungul si a-l pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa, adaugand sare de la inceput. Dupa ce a tras primul clocot, adaugati ceapa intreaga si radacinoasele taiate. Cand ingredientele principale au fiert, se scoate carnea si se dezoaseaza, apoi se taie fasii.


Intre timp, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se pun la fiert si apoi se paseaza intr-un blender cu putina apa. Morcovul se taie rondele, iar gogosarul si ardeiul se adauga in supa. Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si se incorporeaza treptat in supa fierbinte.

Citește și:

Usturoiul pisat se adauga la final, impreuna cu otetul. Condimentele se pun dupa gust, iar ciorba se serveste cu patrunjel tocat. Ardeiul iute poate fi adaugat pentru un plus de savoare.

Prin urmare, ciorba radauteana este o optiune delicioasa si usor de preparat, perfecta atat pentru zilele reci de iarna, cat si pentru orice ocazie speciala. Se potriveste pentru toate gusturile, iar aroma sa bogata va incanta papilele gustative. O reteta traditionala, reinventata pentru a satisface chiar si cei mai exigenti iubitori de mancare romaneasca.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨