Lead:
Daca esti in cautarea unei retete delicioase pentru o gustare sau mic dejun perfect, atunci aceste puhkavi milinki sunt exact ce ai nevoie! Aceste pufosenii sunt atat de irezistibile incat vor atrage intreaga familie la masa, iar aroma lor va face ca fiecare musafir sa revina pentru inca o portie. Iata cum poti sa prepari aceste minunatii la tine acasa!
Reteta de puhkavi milinki:
Pentru a te bucura de aceste delicii acasa, iata de ce ingrediente ai nevoie si cum sa le prepari cu succes:
Reclamă
- Ingrediente pentru maia: 50 grame de drojdie proaspata sau 18 grame de drojdie uscata, 120 ml lapte cald la 36°C, 1/2 lingura de zahar, 2 linguri de faina
- Ingrediente pentru aluat: 1 kg de faina tip 500, 2 oua, 200 ml apa, 2 linguri de iaurt, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de ulei, 2 linguri de sare
- Ingrediente pentru glazura: 120 grame de unt, 2 linguri de faina, 1/2 lingurita de sare
Modul de preparare:
-
Maia: Incepe prin a pregati maiaua. Adauga drojdia intr-un castron si presara zaharul peste ea. Bate usor pana se dizolva. Toarna laptele cald peste drojdie si adauga o lingura de faina. Amesteca bine si lasa deoparte pentru 10 minute sa se activeze.
-
Aluat: Cern 900 grame de faina intr-un castron si formeaza un crater in mijloc. Adauga ouale, apa, iaurtul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Amesteca bine, apoi adauga maiaua si amestecul de iaurt cu bicarbonat. Adauga uleiul si framanta pana obtii un aluat moale.
-
Modelare si coacere: Acopera aluatul cu folie si lasa-l sa se odihneasca timp de 20 de minute. Taie aluatul in bucati de marimea unei nuci si modeleaza-le sub forma de bile. Fierbe-le in unt topit pana se rumenesc frumos. Lasa-le apoi sa creasca timp de aproximativ 30 de minute. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute, pana devin aurii.
Aceste puhkavi milinki sunt perfecte pentru a fi servite calde alaturi de unt sau gem, sau pot fi savurate si ca atare. Bucura-te de aceasta reteta simpla si delicioasa si pregateste-te sa fii intampinat cu exclamatii de bucurie de catre cei dragi cand le vei servi aceste minunatii pufosenii!