Plăcintă grecească cu dovlecei – se prepară rapid, ușor și este unic de delicioasă

Data actualizării: 8 iulie 2025

Daca te-ai plictisit de aceleasi retete de prajituri sau placinte, iata o idee noua si savuroasa: Plăcintă grecească cu dovlecei. Aceasta reteta promite sa fie usor de preparat, rapida si, mai presus de toate, extrem de delicioasa. Afla cum poti sa ii surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit.

O reteta delicioasa si usor de preparat

Daca vrei sa incerci un desert nou si apetisant, plăcinta grecească cu dovlecei este alegerea perfecta. Aceasta placinta cu un gust unic se prepara rapid si cu ingrediente la indemana, fiind potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Ingrediente necesare si mod de preparare

Pentru a pregati aceasta placinta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:


  • 3 dovlecei (aproximativ 600 g)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 50 g cascaval
  • 250 g iaurt
  • 3 oua
  • 5 g praf de copt
  • 200 g faina
  • sare, piper negru dupa gust
  • 1 lingura de ulei

Pentru a prepara placinta urmeaza acesti pasi simpli:

Citește și:
  1. Taie dovleceii in felii subtiri.
  2. Ceapa se taie in sferturi subtiri, usturoiul se toaca fin, iar mararul se toaca marunt.
  3. Amesteca toate legumele si verdeata intr-un bol si amesteca-le.

Pentru a pregati umplutura, intr-un alt bol amesteca iaurtul, ouale, sare si piper. Adauga apoi praful de copt si faina. Amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena, asemanatoare cu cea a unui chec.

Condimenteaza dovleceii si celelalte legume si amesteca-le cu umplutura. Adauga jumatate din cantitatea de cascaval rasa la compozitia de dovlecei si aluat.

Mod de servire si savurare

Unge forma de copt si toarna compozitia de dovlecei in ea. Deasupra placintei presara restul de cascaval ras.

Coace prajitura intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute pana se rumeneste. Dupa ce ai scos puiul de tarte din cuptor, lasa-l sa se raceasca putin inainte de a-l scoate din forma.

Placinta cu dovlecei se dovedeste a fi foarte gustoasa: crusta de cascaval este crocanta deasupra, iar in interior este foarte delicat si suculent.

Aceasta reteta rapida si usor de preparat va fi cu siguranta pe placul tuturor celor dragi. Nu ezita sa incerci aceasta placinta aromata si savuroasa pentru o masa in familie sau o intalnire cu prietenii. Un desert unic, care va ramane cu siguranta in amintirea gusturilor deosebite! Pofta buna!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨