Cel mai delicios desert: Piscoturi, crema si pandispan cu nuca, pentru o gustare perfecta!

Data actualizării: 8 iulie 2025

Daca esti pasionat de gatit si iti place sa incerci retete noi, atunci ai nimerit in locul potrivit. Astazi vom vorbi despre un desert fabulos, care combina trei elemente delicioase: piscoturi, crema si pandispan cu nuca. Aceasta reteta va cuceri cu siguranta inimile tuturor celor dragi si va deveni un desert preferat in familie. Hai sa descoperim impreuna pasii de preparare si ingrediente necesare pentru acest deliciu!

Ingrediente necesare:

  • 200 grame de biscuiti sau piscoturi
  • 550 ml lapte proaspat de vaca
  • 5 oua
  • 350 grame de zahar
  • 300 grame de unt
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 grame de nuci
  • 75 de grame de faina

Pentru glazura:

  • 100 de grame de ciocolata cu lapte
  • 40 grame de unt
  • 30 ml lapte proaspat de vaca

In plus:


  • 100 de grame de migdale feliate

Mod de preparare:

Pentru inceput, trebuie sa pregatim crema, spargand ouale si separand albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-o oala si se adauga 200 de grame de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Se bat cu un mixer pana cand amestecul devine alb, apoi se pun pe baie de apa si se gatesc timp de 10 minute, amestecand constant. Dupa aceea, se scoate, se bate timp de 1 minut cu un mixer si se lasa sa se raceasca.

Citește și:

Urmeaza sa punem untul inmuiat intr-un bol potrivit si sa batem cu un mixer pana obtinem o crema pufoasa. Apoi, lingura cu lingura, vom adauga crema de oua in unt, amestecand continuu. Se bate pana cand se omogenizeaza complet.

Se prepara apoi budinca de vanilie dizolvand-o in 400 ml lapte rece. Se pune pe aragaz si se fierbe pana cand amestecul se ingroasa. Dupa ce se raceste complet, se amesteca cu crema preparata anterior si se pun nucile taiate in bucati mari.

Pentru a prepara pandispanul, vom bate albusurile spuma cu 200 de grame de zahar intr-un bol, pana cand obtinem o crema groasa, alba si solida. Adaugam faina si nucile si amestecam usor cu o spatula. Turnam aluatul intr-o tava dreptunghiulara de copt si il introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute.

Dupa ce pandispanul s-a copt si s-a racit, se inmoaie piscoturile in lapte si se asaza un strat peste crema de vanilie. Se acopera cu inca un strat de piscoturi inmuiate si se pune desertul la frigider pentru 1 ora.

Pentru glazura, topim ciocolata, untul si laptele intr-un cuptor cu microunde sau pe baie de apa, amestecam bine si decoram desertul cu aceasta glazura. Se presara migdalele feliate si se serveste. Pofta buna!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨