Vinete la borcan: rețetă pentru iarnă

Vinetele sunt unul dintre cele mai iubite legume de vara, iar in sezonul rece le putem savura printr-o reteta delicioasa si extrem de practica – vinete la borcan pentru iarna. Acest preparat poate fi folosit ca garnitura, in salate sau in diverse mancaruri, fiind extrem de versatil si gustos. Iata cum poti pregati acasa aceasta reteta de vinete la borcan pentru a te bucura de gustul lor pe tot parcursul iernii.
Pregatirea vinetelor
Pentru a incepe pregatirea vinetelor la borcan, spalati bine vinetele si taiati-le felii sau cubulete, in functie de preferinta. Apoi, presarati sare peste feliile de vinete si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare pentru aproximativ 1-2 ore. Acest pas ajuta la eliminarea amaraciunii din vinete, facandu-le mai gustoase si mai usor de digerat.
Blansarea vinetelor
Intr-o oala mare, puneti la fiert apa impreuna cu otetul si sarea. Cand amestecul incepe sa fiarba, adaugati vinetele si lasati-le sa fiarba timp de 2-3 minute. Scoateti vinetele si puneti-le intr-o strecuratoare pentru a se raci si pentru a elimina excesul de apa. Astfel, veti avea vinetele pregatite pentru a fi asezate in borcane si conservate pentru iarna.
Pentru mai multe detalii si sfaturi, va invitam sa continuati lectura pe site-ul nostru.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨