Dovlecei cu ardei grași – aperitivul perfect pentru masa de iarnă

Data actualizării: 17 iunie 2024

Daca esti in cautarea unui aperitiv delicios si usor de preparat, ai nimerit in locul potrivit! Astazi va prezentam o rețetă minunată de dovlecei cu legume, la borcan. Un aperitiv de nota 10, din dovlecei cu ardei grași – un gust ușor picant care te va cuceri de la prima gustare. Iata cum poti pregati acest deliciu acasa!

Aperitivul perfect pentru masa de iarna

Dovleceii, roșiile suculente și aroma incredibilă a ardeilor se combina perfect pentru a crea un aperitiv dulce-acrișor, moderat condimentat și cu o aromă nebună. Aceasta gustare picantă de legume se potriveste de minune cu cartofi fierți, paste sau orice fel de cereale. Cu un gust atât de intens, vei uita complet de carne în momentul în care vei savura aceasta bunatate.

Pentru a pregati acest aperitiv delicios, vei avea nevoie de:


  • 3 kg de dovlecei
  • 2 kg de ardei dulci
  • 2 kg de roșii
  • 0,5 kg de ceapă
  • 1 pahar de zahăr
  • 4 linguri de sare
  • 100 ml de oțet
  • 1 pahar de ulei vegetal
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 căpățână de usturoi

Mod de preparare simplu și rapid

Pentru a incepe prepararea acestui aperitiv delicios, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

Citește și:
  1. Spalati ardeii dulci si indepartati cotorul cu semintele. Taiati ardeii felii si spalati rosiile, indepartati coditele si taiati-le cuburi mari. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in sferturi. Curatati usturoiul si spalati bine verdeața.
  2. Treceti toate legumele, usturoiul si verdeața prin masina de tocat si puneti ingredientele tocate intr-o cratita emailata.
  3. Spalati dovleceii si indepartati capetele. Taiati dovleceii cuburi si puneti-i in cratita cu legumele tocate. Turnati uleiul vegetal, adaugati zaharul si sarea.
  4. Puneti cratita pe foc si aduceti compozitia pana la fierbere. Fierbeti compozitia timp de 30 de minute, apoi turnati oțetul, amestecati si opriti focul.
  5. Turnati aperitivul in borcane sterilizate si capsatile cu capace. Asezati borcanele cu susul in jos, acoperiti-le cu o paturica si lasati-le sa se raceasca complet.

Cu aceasta reteta simpla si rapida, vei pregati un aperitiv de nota 10, savuros și plin de aroma. Nu ezita sa incerci aceasta reteta minunata si sa impresionezi invitatii la masa de iarna cu acest deliciu culinar!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨