Dezvăluiri despre roșia-pom românească

Data actualizării: 9 iulie 2025

Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani. Acesta nu este un trucaj sau un produs al ingineriei genetice, ci o realitate care impresionează prin frumusețea și productivitatea sa. Roșia-pom, cunoscută sub numele de „Octopus Tomato Trees”, este un hybrid unic care poate produce cantități impresionante de tomate și poate trăi până la 7 ani.

Descoperirea roșiei-pom

Specialiștii explică faptul că roșia-pom a fost obținută prin procesul de hibridare, nefiind un produs modificat genetic. Cea mai mare roșie-pom înregistrată avea o coroană de 50 de metri pătrați și a produs 32.000 de tomate, demonstrând potențialul extraordinar al acestei plante.

Cultivarea în România

În România, roșia-pom a fost cultivată cu succes în județul Neamț, la Bălțătești, de către Valentin Cucu, un legumicultor pasionat. Acesta a găsit semințele pentru roșia-pom în Canada, o țară cu climă similară cu cea din România, și a reușit să obțină plante de peste 2 metri înălțime, care au produs 36 de kilograme de roșii în primul an.


Valentin Cucu susține că roșia-pom poate rezista până la 7 ani dacă primește condițiile necesare. Pomul trebuie ținut în seră în timpul iernii, iar începând cu anul 4 de la plantare, se pot recolta până la 100 de kilograme de roșii de pe o singură plantă. Această descoperire aduce un plus de inovație și productivitate în agricultura românească, deschizând noi perspective pentru cultivarea de tomate în țara noastră.

Citește și:
Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨