Dezvăluiri despre roșia-pom românească

Pomul care face roșii se cultivă și în România. Produce zeci de mii de tomate și trăiește până la 7 ani. Acesta nu este un trucaj sau un produs al ingineriei genetice, ci o realitate care impresionează prin frumusețea și productivitatea sa. Roșia-pom, cunoscută sub numele de „Octopus Tomato Trees”, este un hybrid unic care poate produce cantități impresionante de tomate și poate trăi până la 7 ani.
Descoperirea roșiei-pom
Specialiștii explică faptul că roșia-pom a fost obținută prin procesul de hibridare, nefiind un produs modificat genetic. Cea mai mare roșie-pom înregistrată avea o coroană de 50 de metri pătrați și a produs 32.000 de tomate, demonstrând potențialul extraordinar al acestei plante.
Cultivarea în România
În România, roșia-pom a fost cultivată cu succes în județul Neamț, la Bălțătești, de către Valentin Cucu, un legumicultor pasionat. Acesta a găsit semințele pentru roșia-pom în Canada, o țară cu climă similară cu cea din România, și a reușit să obțină plante de peste 2 metri înălțime, care au produs 36 de kilograme de roșii în primul an.
Valentin Cucu susține că roșia-pom poate rezista până la 7 ani dacă primește condițiile necesare. Pomul trebuie ținut în seră în timpul iernii, iar începând cu anul 4 de la plantare, se pot recolta până la 100 de kilograme de roșii de pe o singură plantă. Această descoperire aduce un plus de inovație și productivitate în agricultura românească, deschizând noi perspective pentru cultivarea de tomate în țara noastră.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨