Eclere delicioase cu glazura de ciocolata – desertul perfect pentru sarbatori!

Data actualizării: 9 iulie 2025

In zilele de sarbatoare, fiecare masa este completata perfect de deserturi delicioase care ne incanta simturile. Eclerele cu glazura de ciocolata sunt prajiturile care nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva. Cu un gust rafinat si o prezentare eleganta, aceste eclere vor impresiona cu siguranta pe oricine le gusta. Iata cum le puteti prepara acasa, pentru a va bucura de un desert deosebit alaturi de cei dragi.

Ingrediente si mod de preparare:

Pentru crema:


  • 3 pahare de lapte
  • 1 ceasca de ceai de zahar (daca va place mai dulce, puteti adauga inca 2-3 linguri)
  • 2 linguri faina simpla
  • 1 linguri amidon de porumb
  • 1 galbenus
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • 200 g ciocolata cu lapte

Pentru coji:

Citește și:
  • 50 g unt
  • 250 ml de apa
  • un varf de cutit de sare
  • 150 g faina simpla
  • 4 oua
  • 1/4 lingurita praf de copt

Preparare:

Mai intai, pregatim crema. Se toarna laptele intr-o oala, se adauga faina, amidon, galbenus de ou si zahar. Se amesteca bine cu un blender si se gateste o crema groasa. Bateti zaharul vanilat cu untul si apoi cu restul cremei si lasati sa se raceasca acoperit cu folie alimentara.

Topiti untul intr-o oala, adaugati apa, un praf de sare, faina simpla amestecata cu praful de copt si gatiti un aluat neted amestecand continuu. Apoi batem ouale pe rand pana cand aluatul este compact si are consistenta potrivita. Umplem o punga decorativa cu aluat si formam prajituri alungite pe o foaie de copt acoperita cu hartie de copt.

Coacem pana se rumenesc intr-un cuptor preincalzit la 200 °C timp de aproximativ 25 de minute. Nu deschidem cuptorul in primele 15 minute!

Taiati fiecare bucata in jumatate si umpleti-o cu crema. In cele din urma, topiti ciocolata intr-o baie de apa si inmuiati o parte a fiecarui ecler in aceasta glazura. Decorati cu ciocolata topita din punga decorativa si puteti servi.

Eclerele cu glazura de ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru a infrumuseta orice masa de sarbatoare. Cu un gust minunat si o textura delicata, aceste delicii vor cuceri inimile tuturor. Incercati reteta acasa si bucurati-va de un desert rafinat si savuros alaturi de cei dragi! Pofta buna!

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨