S-a stins din viață una dintre cele mai iubite actrițe de la Teatrul de Comedie din Capitală, Sanda Toma. Anunțul tragic a fost făcut sâmbătă de către teatrul unde aceasta și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale artistice. Vestea morții actriței Sanda Toma a lăsat un gol imens în lumea teatrului românesc, iar colegii și prietenii de scenă își exprimă profundul regret și tristețea prin mesaje emoționante.

Sanda Toma a fost unul dintre cei mai importanți membri ai familiei Teatrului de Comedie, unde a jucat timp de peste trei decenii. Născută la București în 1934, Sanda Toma a absolvit Institutul de Teatru I.L. Caragiale, la clasa profesorului Aura Buzescu. Debutează în 1956 la Teatrul Național din Craiova, iar în 1961, la invitația lui Radu Beligan, intră în echipa Teatrului de Comedie, unde va fi un model de profesionalism, de conduită și de calitate umană.

Reclamă

Spectacolele de succes ale actriței Sanda Toma de la Teatrul de Comedie includ celebrul 702, Umbra de Evghenii Șvarț, Troilus și Cresida de W. Shakespeare, regia David Esrig, Casa inimilor sfărâmate de G.B. Shaw, regia Radu Penciulescu, Rinocerii de E. Ionesco, Cher Antoine de Jean Anouilh, O noapte furtunoasă de I.L Caragiale, Mutter Courage de B. Brecht, Trei Surori și Livada de vișini de A.P.

Cu fiecare om care ne părăsește se stinge o lume, iar datoria noastră, a celor din teatru și a spectatorilor, este aceea de a o reînvia cu fiecare amintire. Sanda Toma va rămâne mereu în inimile noastre ca o actriță deosebită și o persoană iubitoare și blândă, care a adus bucurie și emoție în viața multora prin talentul său extraordinar.

Vestea morții actriței Sanda Toma aduce un doliu profund în lumea teatrului românesc, iar memoria acesteia va fi cinstită prin spectacole și omagii aduse de colegii săi de scenă, de prieteni și de toți cei care au apreciat talentul și personalitatea sa remarcabilă. Drum lin către veșnicie, Sanda Toma!"