Curtea de Apel din Timișoara a luat o decizie care va afecta direct iubitorii de animale care locuiesc la bloc. Aceștia nu vor mai avea voie să țină animale de companie în apartamentele lor, potrivit hotărârii definitive. Decizia vine ca o completare a hotărârii Consiliului Local din 2007, care stabilise că deținerea unui animal de companie la bloc trebuie să fie aprobată de către toți vecinii.

În urma deciziei Curții de Apel, acești iubitori de animale vor fi nevoiți să renunțe la animalele lor de companie, chiar dacă acestea nu deranjează vecinii sau nu au cauzat probleme în trecut.

Reclamă

Contestarea hotărârii Consiliului Local

Decizia Curții de Apel vine ca urmare a unui dosar în care o femeie, împreună cu o asociație de protecție a animalelor, a contestat hotărârea Consiliului Local. Hotărârea prevedea că, pe lângă acordul vecinilor, proprietarii de animale de companie trebuiau să obțină și acordul Asociației de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor.

Femeia care a contestat hotărârea Consiliului Local susține că aceasta constituie o intruziune nepermisă de lege în dreptul său de proprietate. În primă fază, Tribunalul Timiș a decis să anuleze prevederea care obliga proprietarii de animale să obțină acordul vecinilor.

Decizia finală a Curții de Apel

Cu toate acestea, hotărârea a fost contestată și apelată, ajungând în cele din urmă la Curtea de Apel din Timișoara. Curtea a decis să mențină hotărârea Consiliului Local, astfel că proprietarii de animale de companie nu vor mai putea să țină animalele în apartamentele lor.

Deși hotărârea poate fi considerată drept o restricție nejustificată în dreptul proprietarilor de animale, decizia a fost luată în urma unor plângeri repetate ale vecinilor care au fost deranjați de animalele de companie ale altor proprietari.

Proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc vor fi nevoiți să renunțe la animalele lor, conform deciziei Curții de Apel din Timișoara. Chiar dacă animalele nu au cauzat probleme vecinilor sau nu i-au deranjat, proprietarii vor fi nevoiți să le găsească altă locație, ceea ce poate fi o provocare majoră pentru iubitorii de animale.